Home NEWS Ο Πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwatu πέθανε μόλις 55 ετών

Ο Πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwatu πέθανε μόλις 55 ετών

0
213

Η Nintendo ανακοίνωσε:

 

Η εταιρεία Nintendo Co., Ltd ανακοινώνει με βαθιά λύπη ότι ο Πρόεδρος Satoru Iwata απεβίωσε στις 11 του Ιούλη, 2015, λόγω καρκίνου της χοληδόχου κύστεως.

Ο Iwata αναγκάστηκε να μην παρευρεθεί στην περσινή Ε3 λόγω της κακής υγείας του, και λίγο αργότερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στη χοληδόχο κύστη. Λίγους μήνες αργότερα, στον απόηχο των ανησυχιών για την υγεία του, είπε μέσω του Twitter “Τα πάω καλά”.

 

Ένας ταλαντούχος προγραμματιστής, ο Iwata συμμετείχε για πρώτη φορά στο Εργαστήριο HAL της Nintendo στη δεκαετία του 1980, όπου εργάστηκε σε παιχνίδια όπως το Balloon Fight και Earthbound. Έγινε Διευθυντής της εταιρείας το 2000, και το 2002 διορίστηκε ως ο τέταρτος Πρόεδρος της Nintendo, όταν διαδέχθηκε τον Hiroshi Yamauchi.

 

Στην εποχή του ως Πρόεδρος, ο Iwata επέβλεψε μερικές από τα ισχυρότερες (Wii, DS) αλλά και πιο αδύναμες (GameCube, Wii U) περιόδους στην ιστορία της Nintendo ως εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών. Τον τελευταίο καιρό, είχε αναπτύξει σχεδόν ένα cult status ως ο οικοδεσπότης των προγραμμάτων της Nintendo Direct.

 

Μια εξαιρετικά δημοφιλής προσωπικότητα εντός του κλάδου αλλά και στους φανατικούς οπαδούς της Nintendo, σίγουρα θα μας λείψει. Αναπαύσου εν ειρήνη κύριε Iwata.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ακούστε ΕΔΩ το teaser-ντουέτο Τσαλίκη και Mohobi

 

Πρώτο απόσπασμα του «Green Inferno» του Eli Roth