HomeNEWSΌ,τι μάθαμε για το σεξ το 2014!

Ό,τι μάθαμε για το σεξ το 2014!

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το σεξ; Ξανασκεφτείτε το!

Για μία ακόμη χρονιά, οι επιστήμονες τρύπωσαν στις κρεβατοκάμαρες και αποκάλυψαν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον οργασμό, την απιστία, τις ερωτικές φαντασιώσεις και όχι μόνο!

Αν έχετε μείνει πίσω στην ενημέρωσή σας σχετικά με αυτήν την τόσο… πικάντικη πλευρά της επιστήμης, η παρακάτω ανασκόπηση σίγουρα σας ενδιαφέρει.

1. Το στοματικό σεξ αποτελεί «προληπτικό μέτρο» κατά της απιστίας

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Evolutionary Psychology κατέδειξε ότι ο βασικός λόγος που οι άνδρες επιλέγουν να προσφέρουν το στοματικό σεξ στη σύντροφό τους είναι για να την αποτρέψουν να παραστρατήσει ερωτικά.

2. Η τύχη του άντρα κρίνεται σε 180 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση, 180 δευτερόλεπτα είναι υπεραρκετά για τη μέση γυναίκα ώστε να «ζυγίσει» την εμφάνιση, το σώμα και το γούστο στο ντύσιμο ενός άνδρα που βρίσκεται κοντά της, καθώς επίσης τη μυρωδιά, την προφορά και τις πιθανότητες να της… ταιριάζει.

3. Κάνουμε σεξ για 237 διαφορετικούς λόγους!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι υπάρχουν (τουλάχιστον) 237 διαφορετικά κίνητρα, από την ερωτική έλξη έως την εκδίκηση, που μας ωθούν να κάνουμε σεξ. Μερικά από τα πιο συχνά είναι: παρασυρόμαστε από τη στιγμή, βαριόμαστε, θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά με το σύντροφό μας, μας συναρπάζει η σεξουαλική πράξη, επιζητούμε τη συμφιλίωση μετά από έναν καβγά.

4. Το σεξ προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες που κάνουν τακτικά σεξ διατρέχουν μικρότερο να εκδηλώσουν κίνδυνο του προστάτη.

5. Είναι δυνατό να κάνουμε σεξ ενώ κοιμόμαστε

Το φαινόμενο ονομάζεται σεξοβασία ή σεξυπνία και αφορά στις σεξουαλικές συμπεριφορές (κάθε είδους) χωρίς το άτομο να έχει καμία απολύτως συναίσθηση του τι κάνει.

6. Ο ψεύτικος οργασμός έχει και τη θετική του πλευρά

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες μελέτες έδειχναν ότι οι γυναίκες προσποιούνται για να μην πληγώσουν τον εγωισμό του συντρόφου τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή του. Ωστόσο, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior αποκάλυψε ότι πολλές γυναίκες το κάνουν για να καταφέρουν τελικά να φτάσουν στην πραγματική κορύφωση.

7. Το σημείο G δεν υπάρχει

Η περίφημη ερωτογενής ζώνη του γυναικείου κορμιού, το επονομαζόμενο σημείο G, έχει διχάσει τον επιστημονικό κόσμο εδώ και δεκαετίες και μια έρευνα από τη γειτονική Ιταλία ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

8. Τεράστια η ποικιλία των σεξουαλικών μας φαντασιώσεων

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, ήρθε να ρίξει φως σε εκείνες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που είναι πιο διαδεδομένες και σε εκείνες που είναι πιο ασυνήθιστες/σπάνιες.

9. Σεξ & πόνοι στη μέση: Οι κατάλληλες στάσεις για άντρες και γυναίκες

Δε χρειάζεται να στερούμαστε τη χαρά του σεξ αν αντιμετωπίζουμε συχνά πόνους στη μέση. Εάν ο άντρας αντιμετωπίζει πρόβλημα οσφυαλγίας, θα πρέπει η σύντροφός του να στηρίζεται στα γόνατά της για να τον διευκολύνει, ενώ οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οσφυαλγίας πρέπει να επιλέγουν είτε την ίδια αυτή στάση είτε το παραδοσιακό «ιεραποστολικό» (ανάλογα με τον τύπο της οσφυαλγίας).

10. Το στοματικό σεξ δεν είναι πάντα καλοδεχούμενο (από τη γυναίκα)

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Hormones and Behavior έδειξε ότι η γυναίκα προτιμά τη σεξουαλική πράξη αυτή καθ’ εαυτή και όχι το στοματικό σεξ όταν έχει ωορρηξία, καθώς οι ορμόνες της την «παρακινούν» να τεκνοποιήσει.

Πηγή: onmed 

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 πιο παράξενα πλάσματα που έχουν καταγραφεί από κάμερα! (Video)

Oι απίστευτες σκηνές που μπορεί να καταγράψει μία κάμερα!(video)

Διαβαστε επισης

loading...