Home NEWS Τα 5 πιο hot φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Τα 5 πιο hot φεστιβάλ του καλοκαιριού!

0
475

 

Φεστιβάλ Επιδαύρου

 

festival-athinwn-epidaurou-2018.jpg

 

Τα φετινά Επιδαύρια εστιάζουν στη σχέση πολιτείας και πολιτών. Ανάμεσα στις ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που θα δούμε στην Επίδαυρο, είναι ο Αγαμέμνων, του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία  Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο Πλούτος, του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς (συμπαραγωγή του Εθνικού με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας), η Ηλέκτρα, του Σοφοκλή, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, ο Οιδίποδας επί Κολωνώ, του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου (Οιδίποδας ο Massimo de Francovich και Θησέας ο Sebastiano Lo Monaco). Info: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, έως και τον Αύγουστο

 

 Saristra Festival

 

saristra-festival-2018-e1532085500768.jpg

 

 

Το Saristra Festival, ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει για έκτη χρονιά στο απόκοσμο, κινηματογραφικό σκηνικό του «χωριού-φάντασμα» στα Παλιά Βλαχάτατης Σάμης Κεφαλονιάς, 3, 4 & 5 Αυγούστου 2018. 

 

Χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι και τα παλιά χωμάτινα δρομάκια παρέχουν το φυσικό περιβάλλον για το Saristra Festival, το οποίο διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές παράλληλες δράσεις.

 

Η πέτρινη σκηνή του φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, όπως ​​ο ​Γιάννης Αγγελάκας, ​ο ​Παύλος Παυλίδης, ​ο ​Κωνσταντίνος Βήτα,​ ο ​Φοίβος Δεληβοριάς, ​η Μόνικα, οι ​Last Drive, ​ο ​Vassilikos, ​ο ​Larry Gus, ​οι ​Planet of Zeus καθώς και μερικά σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό όπως ο βρετανός Pye Corner Audio, η αμερικανίδα Eleanor Friedberger και οι τούρκοι She Past Away.

 

 

Ο μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού φεστιβάλ είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός μουσικός Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην σκηνή του Saristra Festival για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” – και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου μουσικού περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

 

SeaNema Open Air Film Festival

 

 

logo_0.jpg

 

 

Τo 4ο SeaNema Open Air Film Festival, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου 2018, μετατρέπει ειδυλλιακές παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία της Κεφαλονιάς σε μαγευτικά θερινά σινεμά, που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Τo SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά αυτό το καλοκαίρι στο νησί της Κεφαλονιάς, φέρνοντας μαζί του νέα διαμάντια του Independent κινηματογράφου, διαχρονικά αριστουργήματα, ειδικά αφιερώματα …

 

Το SeaNema Open Air Film Festival, αξιοποιώντας στο έπακρον το μεσογειακό κλίμα αλλά και το ειδυλλιακό τοπίο της Κεφαλονιάς, είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας, καθώς και ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως, όπου οι προβολές των ταινιών δε φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίπλα στη θάλασσα.

Το Φεστιβάλ οραματίζεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης διακεκριμένων αλλά και νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν και να απολαύσουν, μαζί με ένα πολυπληθές κοινό, το έργο τους σε ένα ονειρικό μέρος, υπό τον ήχο των κυμάτων του Ιονίου Πελάγους.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε και να δημιουργούμε κινηματογραφικές γωνιές σε όλο και περισσότερες παραλίες και ακτές του νησιού, έτσι ώστε στο μέλλον, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ολόκληρη η Κεφαλονιά να μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Eye’s walk Digital festival

 

ημιουργούμε μια διευρυμένη πολιτιστική εμπειρία αναδεικνύοντας την Ευρώπη μέσα από τις μίξεις και τις αντιφάσεις της σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, σε δύο μαγικά μέρη: την Άνω Σύρο (27, 28, 29 Ιουλίου), και το Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης (Πανσέληνος 26 Αυγούστου).

Virtual Realiy Installation, Workshops, Video Installation Art & performances, συνδέουν 24 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με τις δύο κοινότητες  και τους επισκέπτες τους στο δημόσιο χώρο.

Ρίχνουμε τους προβολείς και φωτίζουμε το πρόσωπο της Ευρώπης στο σήμερα με όλους τους έντονους κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς που τροφοδοτούν τον πολιτισμό μας.

 

Το νερό, ο κάτοικος, ο μετακινούμενος άνθρωπος, ο πρόσφυγας, ο μετανάστης  μαζί γίνονται  μια αφήγηση, μια χορογραφία ζωής και δημιουργίας.

 

«Europe Started Here»: Άνω Σύρος

 

27 Ιουλίου:

8.30 μ.μ – Η πορεία του Διονύσου έρχεται από τη θάλασσα και  με τσαμπούνες και τραγούδια εγκαινιάζει τις «Πρεσβείες»  του Φεστιβάλ στη Ερμούπολη και στην Άνω Σύρο.

28 Ιουλίου

• Workshops για παιδιά

• 8.30 μ.μ – 11.00 μ.μ: Performances σε διαφορετικά σημεία στο Δημόσιο χώρο της Άνω Σύρου 

[Καλλιτέχνες Johannes Gerard, Ολλανδία, Christophe Beyler, Γαλλία, Μαριεύη Μαστοράκη, Ελλάδα]

29 Ιουλίου:

• Η σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου και μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων ανοίγουν τη μεγάλη βραδιά της 29ης Ιουλίου.

• 9.30 – 12.00 μ.μ.

Η μεγάλη βραδιά του Video Installation Art ξεδιπλώνεται στον κεντρικό δρόμο του μεσαιωνικού οικισμού με Virtual Reality Installation από την ομάδα VIRA, 16 Video Installation Art από τους καλλιτέχνες EmmanuelTussore, Γαλλία,  Emiliano Zucchini & Paolo Tarsi, Ιταλία, Bahar BornaFaraz, Ιράν, Θεοδώρα Πρασσά, Ελλάδα, Ελένη Τσαμαδιά, Ελλάδα, Moran Been-noon ​ & Aliina Lindroos, Ισραήλ & Φιλανδία, Russell J.Chartier & PaulJ. Botelho, ΗΠΑ, Χρύσα Μπεζιριαννίδου, Ελλάδα, Κυριακή Γονή, Ελλάδα, The Refugee Film Collection: επιλεγμένοι καλλιτέχνες: Cristobal Catalan, Amir Kabir Jabari,  Φλωρεντία Οικονομίδου, Daniel Wechsler, Yovista Ahtajida, Aline Biasutto, Wilfried Agricola de Cologne.

Συν-διοργάνωση: Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & Δήμος Σύρου Ερμούπολης

 

«Europe in my region 2018»: Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

• Πανσέληνος 26 Αυγούστου, στις 21.00

Επιλέγουμε τον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης ως το ιδανικό μέρος όπου η διαπραγμάτευση του ατόμου με το  σύγχρονο κόσμο, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του μπορεί να συμβεί με ασφάλεια.

Τα έργα ανοίγουν προβληματισμούς για τη θέση του ατόμου στη σύγχρονη, παγκόσμια κοινότητα.

Ο αρχαιολογικός χώρος, τόπος μνήμης, ενόρασης  και σκέψης γίνεται χώρος ζωντανού ζυμώματος του παρόντος με το παρελθόν μέσω της πλέον σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αγγελίνα Βοσκοπούλου/Ελλάδα, Francois Tussore/Γαλλία [το έργο του “Sirens” που θα επιμεληθούμε έχει παρουσιαστεί στο Pont Neuf στο Παρίσι σε επιμέλεια του Palais de Tokyo και αναφέρεται στη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει το απρόβλεπτο της ζωής με πρωταγωνιστές κατοίκους από ένα ψαροχώρι στη Σενεγάλη από όπου μεγάλη ροή προσφύγων έχει μετακινηθεί] , Olga Guse/ Ρωσία, David Bickley/ Ιρλανδία,  Φλωρεντία Οικονομίδου/ Ελλάδα, Emiliano Zucchini & Paolo Tarsi  /Ιταλία, Sarawut Chutiwongpeti/ Ταϋλάνδη , Bahar Borna Faraz/ Ιράν.  

• Η τέχνη και ο κόσμος μας είναι ένα

Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο θα δημιουργήσει, ως αποτέλεσμα κοινής δουλειάς με τους καλλιτέχνες και τις διαφορετικές κοινότητες της  Μυτιλήνης, μια χορογραφημένη πορεία των κατοίκων μέσα στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης ως μέρος της μεγάλης εορταστικής βραδιάς του Video Installation Art

Περιμένουμε αυτή η ανταλλαγή της Ζωής με τη Ζωή να είναι συναρπαστική όπως συναρπαστικός είναι ο χώρος που τη φιλοξενεί.

Συν-διοργάνωση: Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Ταυτότητα Φεστιβάλ

Curator: Φιλία Μηλιδάκη

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ερμίρα Γκόρο

Design: Ελισάβετ Παπαγεωργίου

Παραγωγή: multitools

Το “Eye’s Walk Digital” είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει τη digital τεχνολογία, το video installation & performing art, το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο μιας πόλης.

 

Το Eye’s Walk Digital festival 2018 γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Χρονιά Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ταξιδεύει στην Άνω Σύρο και στο Κάστρο της Μυτιλήνης.

 

Σαμοθράκη Ethinjam

 

Tο διεθνές Samothraki World Music Festival μετονομάζεται σε Samothraki  Ethnicjam και μας υποδέχεται με συναυλίες και εργαστήρια από μουσικούς από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ Μουσικής & Αρχαιολογίας της Σαμοθράκης προωθεί όχι μόνο τις διαφορετικές μουσικές κουλτούρες αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού. Φέτος επί σκηνής οι Opera Chaotique και άλλοι μουσικοί που θα ανακοινωθούν σύντομα.