HomeNEWSΒάλε τα κλάματα ελεύθερα… Όλα όσα δεν πρέπει να φας βράδυ..

Βάλε τα κλάματα ελεύθερα… Όλα όσα δεν πρέπει να φας βράδυ..

Εκτός αν έχεις σκοπό να το ξενυχτήσεις οπότε θα χωνέψεις για τα καλά. Αν θέλεις όμως να κοιμηθείς σαν «πουλάκι» δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να τα καταναλώσεις πριν το κρεβάτι. Και ποια είναι αυτά; Συγνώμη που θα σε λυπήσουμε αλλά είναι όλα τα αγαπημένα σου!

 

Είναι μερικά που έτσι και αλλιώς δεν σε ενθουσιάζουν όπως τα λαχανικά..

 

Μπορεί να είναι θρεπτικά και υγιεινά όμως δεν πρέπει να τα τρως βράδυ. Τα λαχανικά τείνουν να έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες πέπτονται απίστευτα αργά κάτι που θα σε κρατήσει ξύπνιο.

 

Σουβλάκια, ή κεμπάπ ή μπριζόλες ή γενικά κρεατικά βαριά..

Τίποτα από όλα αυτά  δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να φας πριν πέσεις στο κρεβάτι μιας και το  κόκκινο κρέας θα βάλει τον οργανισμό σου να κάνει υπερωρίες κάτι που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο να σε οδηγήσει σε βαθύ ύπνο.

 

Ζυμαρικά

Μπορεί να θεωρούνται από τα καλύτερα τρόφιμα λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν αλλά η κατανάλωση τους  αργά το βράδυ, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

 

Πίτσα

Τα λιπαρά υλικά που περιέχει η πίτσα όχι μόνο οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά μπορεί επίσης να σου προκαλέσουν καούρα .

 

Δημητριακά

Ένα μπολ με δημητριακά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αλλά όχι για να την τελειώσεις. Κάποια δημητριακά πρωινού περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και υδατάνθρακες που δεν θα επιτρέψουν στο σώμα σου να ξεκουραστεί και να σου επιτρέψει να κοιμηθείς ήρεμα.

 

Πατατάκια

Τα τσιπς και γενικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές δόσεις και αυτά από γλουταμινικό νάτριο, το οποίο θα εμποδίσει τον ύπνο σου.

 

Πηγή

 

Το Athenstimeout.gr σου κάνει δώρο 20 συνεδρίες Speed Coaching!

Διαβαστε επισης

loading...