Μια στάση στο Zurbaran στο Κολωνάκι για φαγητό και όχι μόνο!

Μια στάση στο Zurbaran στο Κολωνάκι για φαγητό και όχι μόνο!

Ένας χρόνος έχει περάσει σχεδόν από τότε που άνοιξε ένα από τα πιο "δυνατά" εστιατόρια - μπαρ του Κολωνακίου με αστικό χαρακτήρα, διεθνή κουζίνα που αποδίδει το κλασικό με σύγχρονους κώδικες και ανάλογη προσέγγιση στα κοκτέιλ, ενώ βλέπει την κλασική διεθνή κουζίνα με μοντέρνα ματιά.

 

To ντεκόρ του Zurbarán, που παλιότερα στέγαζε το Starbucks της Πατριάρχου Ιωακείμ, υπογράφουν δύο αρχιτέκτονες που έχουν στη σχεδιαστική τους αρχειοθήκη μερικά από τα πιο καλαίσθητα spot εστίασης της πόλης.

 

Η Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας θέλησαν να συνδέσουν το καινούργιο μπαρ και εστιατόριο του Κολωνακίου με την γειτονιά του, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση με μια ιστορική περιοχή «εν κινήσει» και παντρεύοντας στοιχεία του αστικού της μύθου με στοιχεία του μέλλοντός της. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος με αστική φινέτσα εντοπισμένος στο σήμερα, όπου το πράσινο μάρμαρο Τήνου και η δρυς συναντούν το πελεκητό μπετόν· το αίθριο που θα δείτε στο βάθος έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου.

 

 

27893006_153094588742767_1391589431336501248_n.jpg

 

 

 

28151789_414900952257010_3210284794432716800_n.jpg

 

 

Η γοητεία του κλασικού επανέρχεται και στο κομμάτι του φαγητού. Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης πατάει στα «καθιερωμένα» της διεθνούς κουζίνας, βλέποντάς τα με σύγχρονη ματιά. Στον πρώτο κατάλογο του Zurbarán βρίσκει κανείς από μια κις λορέν με σπανάκι, ένα καμαμπέρ με κομπόστα από ντομάτα, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού, μια εκδοχή αθηναϊκής σαλάτας με μάγουλα σφυρίδας, λαχανικά κονφί και ξύδι Xeres που επιτρέπει στην Ελλάδα να μπει στην εξίσωση, μέχρι καρμπονάρα, γλώσσα Meunier, σνίτσελ, ταλιάτα ή πάπια κονφί.

 

28157268_1800963103303677_7086616005979406336_n.jpg

 

Tη ζύμη και τα γλυκά επιμελείται o Μπάμπης Ζιντίλης, ο ελληνικός συναντά το διεθνή αμπελώνα στη λίστα κρασιών, bar leader έχει αναλάβει o Μπέντζαμιν Καρανικόλας, ενώ υπάρχει και κάρτα με σνακ όπου θα βρείτε, ανάμεσα σε άλλα, bao, πίτες naan, και mini tacos. *Να υπολογίσετε ότι οι τιμές παίζουν γύρω στα 35-40 ευρώ/άτομο μαζί με κρασί ή coctail (που αξίζει να δοκιμάσετε).

 

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι

Tηλέφωνο: 2107238334