Home BLOGS Erasmus στην Ιταλία part 3 – Γιατί είναι καλύτερες οι μικρές πόλεις.

Erasmus στην Ιταλία part 3 – Γιατί είναι καλύτερες οι μικρές πόλεις.

0
1679

Προς όλους τους φοιτητές που πρόκειται να κάνουν τα χαρτιά τους για το Erasmus.

 

Φυσικά είναι γεγονός ότι όπου και να πας ερασμους καλά θα είναι. Δεν είναι τόσο ο τόπος που καθορίζει πόσο καλά θα περάσεις αλλά οι φοιτητές. Ωστόσο , εννοείται πως οι περισσότεροι θα μπείτε στο δίλημμα της πρωτεύουσας ή της μικρότερης πόλης, όταν με το καλό κατασταλάξετε στη χώρα.

 

Κατα τη δική μου ταπεινή άποψη είναι καλύτερα να πάτε σε μια μικρή πόλη, όπως εγώ επέλεξα τη Macerata.

 

Πριν αποφασίσω για το αν θέλω Ρώμη ή κάποια άλλη πόλη της Ιταλίας, έλεγε ότι εφόσον είμαι φοιτήτρια σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα, ωραία θα ήταν σαν ερασμους να ζήσω και τη φοιτητική ζωή μιας μικρής πόλης. Ήθελα έστω για ένα εξάμηνο να μην χρειάζομαι να πάρω λεωφορεία και μετρό για τις μετακινήσεις μου και να μπορώ να είμαι στον τόπο μάζωξης μέσα σε 10 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου. Γι αυτό και η Macerata δικαίωσε τις σκέψεις μου. Φυσικά όμως δεν αλλάζω την Αθήνα για κανέναν απολύτως λόγο.

 

Σαν ερασμους θα κανονίζετε τη τελευταία στιγμή prinks (pre drinks) οπότε μια μικρή πόλη βολεύει περισσότερο. Μην ξεχνάτε όμως πως μια μικρή πόλη για να είναι και ωραία για το ερασμους θα πρέπει να έχει και πολλούς ερασμους φοιτητές.Γιατί παλαιότερα έβλεπα τους ερασμους της Πάτρας που ήταν συνέχεια σε φίλους τους στην Αθήνα γιατί στην Πάτρα δεν είχαν πολλούς ερασμους φοιτητές. Δε θέλετε να πετύχετε κάτι τέτοιο. 

 

Έπειτα, μπορεί να γκρινιάζουμε όλοι για τις ακριβές τιμές της Αθήνας, αλλά αλλού είναι πολύ χειρότερα. Η Ρώμη δεν είναι σαν την Αθήνα. Η Ρώμη είναι απλά κατα πολύ λίγο φθηνότερη από το Παρίσι. Και όλοι φανταζόμαστε πόσο ακριβό είναι το Παρίσι. Δε θα θέλατε σίγουρα να πάει όλη η υποτροφία σας στα ενοίκια, και σίγουρα δε θα θέλατε να δίνετε 350 ευρώ για ένα δωμάτιο που θα το μοιράζεστε. Λεφτά δεν υπάρχουν για κάτι τέτοια. 

 

Επιπλέον τα ΜΜΜ στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης είναι πολύ πιο ακριβά από την Ελλάδα και εκεί δεν είναι εύκολη η λαθρεπιβίβαση. Επίσης σαν ερασμους ωραία θα ήταν να έχετε και άλλες επιλογές πέρα από τα ποτά από το σουπερ μαρκετ που πίνονται στα σπίτια. Γιατί δηλαδή να πάτε σε μια πόλη που θα είναι σχεδόν αδύνατο να μαζεύεστε να πηγαίνετε για φαγητό; Σαν ερασμους πρέπει να μπορείτε να καλοπεράσετε με τα λεφτά της υποτροφίας σας και να μην ξεζουμίσετε για ένα εξάμηνο τους γονείς σας. 

Γι αυτό και φυσικά η ανατολική Ευρώπη είναι η καταλληλότερη για ερασμους. Μικρές πόλεις, εκατοντάδες μαθήματα στα αγγλικά και φυσικά πολύ φθηνές.

 

Τώρα γιατί διάλεξα εγώ Ιταλία που έχει τιμές Ελλάδας και όχι Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία κλπ; Γιατί πολύ απλά εγώ το κρύο δεν το αντέχω. Εσείς όμως που δεν έχετε και τόσο μεγάλο θέμα με το κρύο, μη σνομπάρετε αυτές τις πόλεις και βάζετε όλοι Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο. Και εκεί ωραία θα περάσετε αλλά δυστυχώς όλη η υποτροφία σας θα γίνει ενοίκια και μεταφορικά μέσα στη πόλη. Θα χρειαστείτε άλλα τόσο και για εσάς εκεί, που αυτά τα άλλα τόσα δύσκολα να βρεθούν στις μέρες μας.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η Μπέσυ Μάλφα μπορεί να τρελάνει ψυχολόγο!

 

Ο Keanu Reeves και ο Jim Carrey ετοιμάζονται για μια ιστορία κανιβάλων