HomeBLOGSΓερμανία: «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια...

Γερμανία: «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια – Το θέμα έχει κλείσει»

Με τον τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια» κυκλοφορεί το Bloomberg View από τον αρθρογράφο Λεονίντ Μπερσίντσκι. 

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο απέρριψε σε όλους τους τόνους το θέμα.

 

Η Γερμανία στηρίζεται στη συμφωνία του 1990, με την οποία «το θέμα έκλεισε οριστικά».

«Η νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα είναι σκοτεινή ξεκινώντας από τη συνθήκη του Παρισιού το 1946. Και οι δύο πλευρές έχουν ένθερμους υποστηρικτές στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία. Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να ισχυριστούν διάφορα. Εάν η Αθήνα έφερνε ποτέ το θέμα στα δικαστήρια -θα μπορούσε, δυνητικά, να το κάνει- τα επιχειρήματά τους θα συνεχίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μόνο που η διαδικασία θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο – δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα για την Ελλάδα, μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης».

 

Την ίδια ώρα η γερμανική πλευρά απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, μέσω του εκπροσώπου του CSU (κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ και αδελφού βαυαρικού κόμματος) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ: «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί». «Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50». 

Διαβάστε επίσης:

Που πας καλή μου με την διάφανη την μπλούζα; Όλα τα είδαμε από μέσα!

 

 

Τα τρυφερά λόγια της Βίκυς Καγιά για την εγκυμοσύνη της!

Διαβαστε επισης

loading...