HomeBLOGSIt’ brunch s time! 4 κομβικά σημεία της Αθήνας που θα σε...

It’ brunch s time! 4 κομβικά σημεία της Αθήνας που θα σε κάνουν να πεις «ποσέ την Κυριακή» και άλλα…

Η απολαυστική αυτή νέα μόδα που εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια στα πάτρια μας εδάφη, και έχει δώσει μια ξεχωριστή νότα στις Κυριακές μας… Μία μόδα που ήρθε και έμεινε όχι απλά, αλλά αγαπήθηκε και καθιερώθηκε σε πολλών την ατζέντα!

Ποιο το story πίσω από αυτή την γευστική συνήθεια; Καταρχάς έρχεται εξ Αμερικής και μετρά πολλά πολλά χρόνια πίσω, πριν καν το 1900..  Αργότερα καθιερώθηκε ως ονομασία, για τους ευγενείς που ήθελαν να τα «τσούξουν» πρωινές ώρες, και ακόμα πιο πρόσφατα καθιερώθηκε σαν τρόπος ολικής επαναφοράς από βραδινό μεθύσι.. βλέπε κολέγιο!

Φυσικά για την χώρα μας δεν μετρά κάποιος από αυτούς τους όρους, απλά δημιουργήθηκε για τους τουρίστες και τελικά έπιασε στους ντόπιους. Τι περιλαμβάνει συνήθως; Ένα μιξ από αβγά, bagels, burgers, pancakes και για τους πιο σκληροπυρηνικούς μια συνοδεία από αλκοόλ ή και απλά ροφήματα.

Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 4 σημεία της Αθήνας, κεντρικής, βόρειας και νότιας που θα φάτε τα καλύτερα εκεί γύρω στις 12:00!

 

Harvest

Ευρυπίδου και Αιόλου γωνία, θα βρείτε ένα wine bar με εκπληκτικούς μεζέδες και απίστευτες ποικιλίες. Αυτά για μετά το απόγευμα… Τα πρωινά όμως κάτι το διαφορετικό συμβαίνει στο Harvest. Μοσχομυριστός καφές, ο οποίος συνδυάζεται αρμονικά με τη μεγάλη ποικιλία πιάτων από το brunch μενού, που σερβίρεται καθημερινά. Αβγά σε διάφορες εκδοχές -τηγανητά με λουκάνικο chistora και φρέσκες τηγανητές πατάτες, scrambled με μανιτάρια ή σολομό, benedict με καπνιστή πανσέτα ή ομελέτα-, pancakes γεμιστά , burgers, fajitas και πολλά άλλα είναι αυτά που πρωταγωνιστούν στον κατάλογο και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο «περίεργους».

Αιόλου 64 & Ευρυπίδου, Αθήνα, τηλ. 213 0252284.

 

Monsieur Barbu

Δίπλα από το κέντρο, στην multi culti γειτονιά που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια, στο Κουκάκι, βρίκεται το Monsieur Barbu, ένα από τα πρώτα μαγαζιά που άνοιξαν στην περιοχή και το οποίο τα Σαββατοκύριακα, 12:00-18:00, σερβίρει brunch τόσο νόστιμο, και τόσο διαδεδομένο που δεν ξέρουμε αν θα βρείτε τραπέζι χωρίς κράτηση. Αν τα καταφέρετε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις σπέσιαλ εκδοχές των αβφών ειδικά τα τηγανητά με chili con carne, ή  τα scrambled τα οποία γίνονται και burger, διάφορα κέικ και φυσικά τα ονομαστά pancakes και carrot cake.

Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555.

 

Different beast

Πάμε στο βόρειο brunch στέκι, το οποίο είναι και σχετικά πρόσφατο. Ιδιαίτερη διακόσμηση, έπιπλα από άλλη εποχή, και γενικά μια ατμόσφαιρα που σε πάει δεκαετίες πίσω. Το μενού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα superfoods ικαι αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι αυτό θα ήταν σίγουρα τα αβγά shakshuka με πικάντικη σάλτσα ντομάτας αλλά και την απίθανη τάρτα φρούτων που έρχεται μέσα σε τηγανάκι.

Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556.

 

The Margi

Τελειώνουμε με θέα θάλασσα, μιας και τι είναι καλύτερο από ένα κυριακάτικο πρωινό με την θάλασσα δίπλα σου; Το ξενοδοχείο The Margi στην Βουλιαγμένη, τις Κυριακές από τις 12 το μεσημέρι και ως τις 18:30 σερβίρει το πιο νόστιμο brunch των νοτίων προαστίων. Αβγά σε πολλές παρασκευές με αγαπημένα μας τα benedict και το croquet-Madame, δροσερές σαλάτες με την ceasar να ξεχωρίζει για το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο που περιέχει, burger είναι μερικά από τα πιάτα που το κάνουν να ξεχωρίζει!

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929160.

 

Τι περιμένετε λοιπόν; Ready, set, BRUNCH!

Διαβαστε επισης

loading...