Home BLOGS Καλαμάκι ή σουβλάκι… Όπως και να το πεις, εδώ θα φας τα καλύτερα! 6+1 γευστικά σουβλατζίδικα στην Αθήνα!

Καλαμάκι ή σουβλάκι… Όπως και να το πεις, εδώ θα φας τα καλύτερα! 6+1 γευστικά σουβλατζίδικα στην Αθήνα!

0
1053

Άμεσο, απλό, δωρικό, λιτό…το απόλυτο street food της Ελλάδας που κάνει θραύση και στο εξωτερικό φυσικά από Έλληνες! Οι επιλογές αμέτρητες. Κάθε περιοχή που σέβεται τον εαυτό της άλλωστε, πρέπει να μετρά τουλάχιστον τρία σουβλατζίδικα μέσα στα σύνορά της. Που θα βρεις όμως τα καλύτερα σουβλάκια, τυλιχτά και μη φυσικά, στην Αθήνα.

 

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η λίστα είναι υποκειμενική. Είναι λίστα που κατά την γνώμη μας θα βρει αρκετούς σύμφωνους, αλλά σίγουρα δεν περιμένατε να έχουμε γυρίσει και τα χιλιάδες σουβλατζίδικα της Αθήνας για να καταλήξουμε σε αυτά. Πάμε να δούμε λοιπόν τα δοκιμασμένα λαχταριστά σουβλάκια και που θα τα βρείτε!

 

Ο Κώστας

Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ: 210 3228502

Μικρό μαγαζάκι με μία ψησταριά υγραερίου, που ψήνει από το 1950 μόνο καλαμάκια και πίτες, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι όταν και κλείνει αφού έχει εξαντληθεί όλο το εμπόρευμα. Το τυλιχτό του είναι απλό και νοστιμότατο, με αλάδωτη πίτα και κρεμμυδάκι, μαϊντανό, ντοματούλα, καυτερό πιπέρι, και σως γιαουρτιού, όχι τζατζίκι.

 

Θανάσης

Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι, με άλλα λόγια το πατροπαράδοτο κεμπάπ, στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

 

Kalamaki Square

Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως burger και από πίτες έως κότσι χοιρινό.

 

Λευτέρης

Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Πάνω από 60 χρόνια ιστορίας στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν πάρει τώρα τα ηνία. Ιδιαίτερες επιλογές στο σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα – κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη.

 

Χασάπικο Π&Κ

Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Και χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση! Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Μην περιμένετε να βρείτε γύρο αλλά… ψιλοκομμένα μπριζολάκια!

 

Καυτερός

Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6846366

Γνωστός  για την «μυστική» του σάλτσα την οποία χρησιμοποιεί στα σουβλάκια του, ο Καυτερός έχει φτιάξει όνομα στην πιάτσα και όχι αδίκως. Το χοιρινό του καλαμάκι είναι πολύ δυνατό, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε και το κοτόπουλο. Όλα σερβίρονται και σε τυλιχτά, τα οποία προτείνουμε να συνοδεύσετε με την καυτερή του σως, όσοι από εσάς είστε τολμηροί!

 

Πιάτσα Τυλιχτό

Γιαννιτσοπούλου 1 & Κύπρου, τηλ: 210 8983569

Το ξακουστό σουβλάκι των νοτίων προαστίων. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πάει για ποτό παραλιακή και να μην έχει κάνει στάση μετά ή και πριν στην πιάτσα για .. ένα τυλιχτό. Ποικιλία στο μενού, με έμφαση που αλλού; Στα κρεατικά!