Τα τρόφιμα του μέλλοντος στο Γαλλικό Ινστιντούτο

Τα τρόφιμα του μέλλοντος στο Γαλλικό Ινστιντούτο

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δίνει τον λόγο στους επιχειρηματίες της αλλαγής. Σε αυτή την ένατη συνάντηση, θα έχουν την τιμητική τους οι νεοφυείς επιχειρήσεις της foodtech, δηλαδή αυτές που δημιουργούν τις βάσεις της μαγειρικής του αύριο.

Το διατροφικό μας περιβάλλον επηρεάζεται ήδη από το πάντρεμα της διατροφής με την τεχνολογία, δηλαδή από τον τομέα Foodtech, ώστε να τρεφόμαστε καλύτερα και διαφορετικά. Στο καινούριο αυτό πεδίο, η Γαλλία διαθέτει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμβολή ενός οικοσυστήματος 400 νεοφυών επιχειρήσεων το οποίο συνδέεται με την εικόνα της ως χώρα της γαστρονομίας. Ποια άλλα τρόφιμα ακολουθούν;

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στα pitch ελληνικών και γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων που θεωρούνται πρωτοπόροι αυτού του τομέα.

 


Οι παρουσιάσεις θα προβάλλουν πρωτότυπες και καινοτόμες εναλλακτικές που θα αποτελούν τη διατροφή του μέλλοντος. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές επιχειρούν να απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος και ανακαλύπτουν πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους διατροφής, διατηρώντας την ευχαρίστηση της τροφής. Ο συντονιστής της βραδιάς Κυριάκος Μελάς για παράδειγμα, σεφ που φροντίζει στην πράξη για το μέλλον της γαστρονομίας ιδρύοντας την πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα (Kids Cooking Club), θα μοιραστεί τις σκέψεις του για τις νέες τάσεις και τα ερωτήματα σχετικά με το ευ ζην. Η πλευρά των γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων, θα θέσει τους προβληματισμούς της γύρω από τη διατροφή και την οικολογική ευθύνη όπως: πρωτεϊνούχα γεύματα από έντομα, ροφήματα «όλα σε ένα» που ισοδυναμούν με ένα γεύμα, και βρώσιμα φλιτζάνια. Από ελληνικής πλευράς, θα γίνουν αναφορές στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των τροφίμων: πρόσθετα φυσικά αντιοξειδωτικά, αλλά επίσης και βελτιωμένα σε εργαστήριο παραδοσιακά αρωματικά φυτά, όπως και φυσικά ποτά με ορό γάλακτος και αβοκάντο.

Πρόγραμμα της βραδιάς
19.00: Εγκαίνια της βραδιάς από τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy
19.10- 19.25: Pitch εισαγωγής από τον Κυριάκο Μελά
19.25- 21.00: Pitchs των νεοφυών επιχειρήσεων
21.00- 22.30: Γιορτή γευσιγνωσίας

info
Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση
Θα ακολουθήσει γιορτή με κοκτέιλ από το lime bistro, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές.