Home NEWS Τα διεθνή ΜΜΕ παραμιλούν στη θέα της “Περσεφόνης”!

Τα διεθνή ΜΜΕ παραμιλούν στη θέα της “Περσεφόνης”!

0
364

Η λευκοντυμένη Περσεφόνη που αποκαλύφθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και στα διεθνή ΜΜΕπου παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ανασκαφή!

 

Το γαλλικό πρακτορείο γράφει: ” Το ελληνικό μωσαϊκό που αποκαλύφθηκε σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απεικονίζει την αρπαγή της θεάς του κάτω κόσμου Περσεφόνη. Οι Αρχαιολόγοι και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού είπαν ότι τώρα ξεκάθαρα το μωσαϊκό απεικονίζει τη σκηνή της Αρπαγής της Περσεφόνης, η οποία αποκαλείται και βιασμός της Περσεφόνης”.

 

Το NBC εξέφρασε την έκπληξή του για “το μωσαϊκό της Αμφίπολης που δείχνει μία θεά να πηγαίνει στον Άδη”.

 “Η νέα αποκάλυψη στο ψηφιδωτό δάπεδο του μυστηριώδους ελληνικού τύμβου δείχνει τον Άδη να τραβά την απρόθυμη νύφη Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο. Όταν το έργο τέχνης ήρθε στο φως λίγες ημέρες πριν, ήταν ορατό μόνο ένα μέρος της σκηνής. Το μωσαϊκό έδειχνε τον θεό Ερμή, αγγελιοφόρο του δωδεκάθεου και γιο του Δία, με ένα φαρδύ καπέλο, μπροστά από ένα άρμα με δύο άλογα, το οποίο οδηγούσε ένας γενειοφόρος άνδρας. Αλλά όταν έφυγε περισσότερο χώμα, αποκαλύφθηκε μία τρίτη φιγούρα: μία γυναίκα με υψωμένο το χέρι της με έκφραση απόγνωσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Το Γερμανικό Πρακτορείο αφηγείται στους αναγνώστες του το μύθο της Περσεφόνης: “Το υπέροχο ψηφιδωτό με το Θεό Ερμή και το Θεό του Κάτω Κόσμου ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα. Η νέα λεπτομέρεια δείχνει την Περσεφόνη με τα μαλλιά της να ανεμίζουν και με θλιμμένη έκφραση. Ο Άδης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ερωτεύτηκε την Περσεφόνη και την έκλεψε από τον κόσμο των ζωντανών”.

 

Το περιοδικό “Discovery” υποστηρίζει ότι η παράσταση στο μωσαϊκό συνδέει τον τύμβο της Αμφίπολης με τους τάφους της Βεργίνας. Εκεί μία τοιχογραφία δείχνει την ίδια σκηνή στο βασιλικό νεκροταφείο, όπου έχει ταφεί και ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππος Β’.  “Αν και διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις που υπέθεταν ότι ο γενειοφόρος, δαφνοστεφής άνδρας που οδηγεί το άρμα μπορεί να ήταν ο “ένοικος” του τύμβου, τελικά η σκηνή της Αρπαγής δείχνει ότι ο άνδρας είναι ο Πλούτωνας, ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου, που απήγαγε την Περσεφόνη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία”,  γράφει το Discovery.

 

Δείτε επίσης: “I love you κάργα”: Η νέα θεατρική παράσταση με την υπογραφή του Νίκου Μουτσινά!

 

Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις μετεγγραφές