HomeNEWS9 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν το όνομά τους!

9 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν το όνομά τους!

Μεγάλος είναι ο αριθμός των επωνύμων, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με την παραίνεση των αρμοδίων, άλλαξαν το αρχικό τους όνομα, προκειμένου να διευκολυνθούν στην πορεία της καριέρας τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα διασήμων προσώπων και τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να αλλάξουν το επίθετό τους.

despoina_vandi1140-770x439_c.jpg

 

Δέσποινα Βανδή: Η αλλαγή του ονόματός της, εντοπίζεται  στο 1994, όταν στο Β΄ έτος της Φιλοσοφικής,  Δέσποινα ξεκίνησε το τραγούδι, αλλάζοντας το όνομά της από Μαλέα σε Βανδή για να μην την καταλάβουν οι γονείς της και θέλοντας να αποφύγει τα αρνητικά σχόλια σε μια μικρή κοινωνία.

 

tzeni_karezi.jpeg

Τζένη Καρέζη: Στη Σχολή Καλογραιών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, καθιερώθηκε το Τζένη από μια αδελφή, εξαιτίας του υποκοριστικού του Εugénie στα γαλλικά. Όσον αφορά στο επίθετο, ο Άγγελος Τερζάκης αντικατέστησε το Καρπούζη με το Καρέζη.

 

Αντώνης Ρέμος: Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές από που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Πασχαλίδης το  Ρέμος . Η πρώτη κι επικρατέστερη είναι λίγο πριν κατέβει να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Sony Μusic κάποι

Αντώνης Ρέμος: Ο Αντώνης Πασχαλίδης, λίγο πριν το ταξίδι του προκειμένου να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Sony Μusic, άκουσε από κάποιον δικό του άνθρωπο τα παρακάτω: «Α, ρε Αντώνη, έπρεπε να είχες πάει στο φεστιβάλ του τραγουδιού San Remo». Εκεί έχει τις ρίζες του το όνομα Αντώνης Ρέμος.

 

Ζωή Λάσκαρη: Ο Γιάννης Δαλιανίδης την εντόπισε μέσω των καλλιστείων επιλέγοντας την για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος». Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρο

Ζωή Λάσκαρη: Ο Γιάννης Δαλιανίδης την επέλεξ για την την ταινία του «Κατήφορος» μέσω καλλιστείων. Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, είχαν την ιδέα να της αλλάξουν το όνομα από  Κουρούκλη σε Λάσκαρη, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με την επίσης διάσημη ξαδέλφη της και τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη.

 

Κώστας Μακεδόνας: Το επίθετο του είναι Πάκας και όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, τού επιβλήθηκε να το αλλάξει.  Ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε τότε και από την εταιρεία μου και τον Σταμάτη Κραουνάκη και τ

 

Κώστας Μακεδόνας: Το πραγματικό του επίθετο, Πάκας,  δεν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αναγκάστηκε να το αλλάξει. “Ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε τότε και από την εταιρεία μου και τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου όταν με έβγαλαν στη δισκογραφία. Δεν ήταν κακόηχο ή άσχημο, απλώς δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο για να προξενήσει ενδιαφέρον” δήλωσε. Το επίθετο Μακεδόνας προτιμήθηκε από τον ίδιο αφού παρέπεμπε στην καταγωγή του.

 

 

Ευγενία Μανωλίδου: Το πατρώνυμο της είναι Καραγιαννίδου. Το Μανωλίδου είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου, που το κράτησε και μετά το διαζύγιο τους

 

Ευγενία Μανωλίδου: Το επίθετό της είναι Καραγιαννίδου, ωστόσο το Μανωλίδου, το οποίο είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου, διατηρήθηκε και μετά τον χωρισμό τους.

 

Ο Γιάνγκος Δράκος της Λάμψης, κατά κόσμον Χρήστος Πολίτης, άλλαξε γρήγορα το πραγματικό επώνυμό του για λόγους καριέρας. Ίσως αρκετοί να μην ήξεραν πως το 'Πολίτης' δεν είναι το αληθινό

Ο Χρήστος Πολίτης, επέλεξε να αλλάξει το αληθινό του επίθετο στα πρώτα του κιόλας επαγγελματικά βήματα. Το «Πιατουλάκης», το οποίο άλλαξε από πολύ νεαρή ηλικία δεν ήταν κατάλληλο για την εξέλιξη της καριέρας του.

 

Το γνωστό Θηρίο, ο ράπερ που πριν μερικά χρόνια έχασε πολλά κιλά, ακούει στο όνομα Κώστας Δράκουλας.

Ο ράπερ Θηρίο, ονομάζεται Κώστας Δράκουλας.

 

Γιάννης Πλούταρχος: Πριν ασχοληθεί με τη μουσική ήταν κομμωτής. Όταν ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, ένας μάνατζερ τού πρότεινε να αλλάξει όνομα και από Γιάννης Κακοσαίος που είναι το πρ

Γιάννης Πλούταρχος: Ο πρώην κομμωτής, ακολούθησε την συμβουλή ενός μάνατζερ και μετέτρεψε το αρχικό όνομά του, Γιάννης Κακοσαίος, σε Γιάννης Πλούταρχος. 

 

8 Τρόποι για να αυξήσεις τον.. ανδρισμό σου!

Διαβαστε επισης

loading...