Αν είναι κάτι που το 95% των Ελλήνων αντρών υπερηφανεύεται είναι ότι είναι άσσοι στο ψήσιμο. Από αυτούς οι μισοί αν όχι και παραπάνω, απλά ευλογάνε τα γένια τους!
Αν θες πραγματικά να πάρεις τον τίτλο του Master Ψήστη, σου έχουμε ΤΗΝ συμβουλή για να πετύχεις ένα πραγματικά μαλακό αποτέλεσμα στην μπριζόλα σου, υπό την καθοδήγηση του Jack Scalfani. Διάλεξε ότι κρέας θες και μετέτρεψε το απλά και γρήγορα σε ένα μαλακό φιλέτο!
Τα βήματα που ακολουθούν αφορούν μια μοσχαρίσια μπριζόλα, η οποία κακά τα ψέματα είναι δύσκολο να την πετύχεις.
- Για αρχή, τοποθετείς τη μπριζόλα σε ένα στεγνό και καθαρό ταψί ψησίματος.
- Κάλυψε με αλάτι την πάνω επιφάνεια της μπριζόλας σας εντελώς χρησιμοποιώντας ορυκτό αλάτι ή χοντρό αλάτι.
- Άφησε το αλάτι επάνω στο κρέας για μια ώρα περίπου. Βασικά αυτό που συμβουλεύει είναι ότι ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας αφήνεις και ανάλογη ώρα πάνω το αλάτι, πχ για 2 εκατοστά πάχος, το αφήνεις 2 ώρες.
- Μετά το πέρας της ώρας ξεπλένεις καλά κάτω από άφθονο νερό.
Θα δείτε ότι το κρέας έχει «σπασίματα» που σημαίνει ότι έχει πλέον μαλακώσει.
Και για όσους δεν τα πάνε καλά με το διάβασμα και είναι περισσότερο οπτικοί τύποι… Σας έχουμε και video!
Και αν όλα ήταν καλυμμένα με γκράφιτι;
Φωτό ντοκουμέντο… Η Jackie Ωνάση έξω από την Καπνικαρέα..