Ότι ήμαστε ξύπνιος λαός από πάντα, έχουμε μια ολόκληρη προ-ιστορία για να το αποδείξει. Λίγο οι επιστήμες, λίγο η δημοκρατία, λίγο γενικά ο πολιτισμός δείχνει ότι το «άθλημα» το κατείχαμε από παλαιοτάτων χρόνων.
Τι έκαναν όμως τελικά οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι; Μάλλον καλύτερα, τι έτρωγαν για να έχουν νου υγιή; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ιπποφαές και το σιτάρι Ζέας ήταν βασικό συστατικό στην δίαιτά τους, και γιατί οι γιατροί τα συστήνουν να ενταχθούν και στο δικό μας διαιτολόγιο εκατοντάδες χρόνια μετά.
Αν κάτσει να σκεφτεί κανείς τα οφέλη τους δεν θέλει και πολύ για να πειστεί. Για όλους τους «πατριώτες» δύσπιστους εκεί έξω, ενημερώνουμε ότι ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει). Ο ίδιος αλλά και οι στρατιώτες του, σύμφωνα με γραπτά που σώζονται, το χρησιμοποιούσαν για να παραμένουν δυνατοί.
Το δε σιτάρι Ζέας, το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του τώρα τελευταία, παρότι είχε παραγκωνιστεί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αποτελούσε καθημερινή τροφή των Αρχαίων Ελλήνων καθώς θεωρείται πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου και το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τι έχετε να πείτε τώρα λοιπόν;
Φάκελος ζουμερή μπριζόλα… Γίνε ο Master ψήστης πετυχαίνοντας πάντα τέλειο «μαλάκωμα»!