Είναι κάτι ερωτήσεις που σε κάνουν να σκεφτείς τα σημαίνοντα και αληθινά της ζωής. Όπως αυτή η τετριμμένη με το “αν ναυαγούσες σε ένα ερημονήσι τι θα ήθελες να έχεις μαζί σου;”. Οι περισσότεροι βιάζονται να μιλήσουν για … τεχνολογία: κινητά, υπολογιστές, ipad, φωτογραφικές μηχανές και διαδίκτυο. Άλλοι βαθιά επηρεασμένοι από το life style επιμένουν σε καθημερινά χρειαζούμενα που φροντίζουν την εμφάνισή τους. Αγνοούν μάλλον πως η ζωή στη φύση έχει άλλες …ανάγκες.
Άνθρωποι που πραγματικά χρειάστηκε να μείνουν για κάποιο διάστημα σε ερημονήσια, συνειδητοποίησαν πως η μεγαλύτερη ευχαρίστηση στις ώρες της μοναξιάς ήταν τα βιβλία και ίσως κι ένα ποτήρι αλκοόλ. Πράγματα που για καλή του τύχη επέλεξε και ο … πρώτος διδάξας: ο Ροβινσώνας Κρούσος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλεξάντερ Σέλκιρκ και ήταν πλοηγός σε σκωτσέζικη κορβέτα. Η οδύσσειά του ξεκίνησε το 1704, όταν το πλοίο του έφτασε στο Αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες και αγκυροβόλησε σε ένα νησάκι κοντά στις ακτές της Χιλής. Τότε ο Σέλκιρκ διαφώνησε με τον καπετάνιο για το αξιόπλοο του σκάφους και είπε ευθαρσώς πως πίστευε ότι το πλοίο θα βυθιστεί στην πρώτη κακοκαιρία.
Όταν τον ρώτησαν πως επέζησε και κυρίως πως δεν τρελάθηκε από τη μοναξιά στο ερημονήσι, ο Ροβινσώνας Κρούσος απάντησε μονολεκτικά: Διαβάζοντας!!!
Αγώνας δίχως αύριο για μια θέση στα ημιτελικά…
Κολλημένος με την…. συνάρτηση; Ιδέες για τατουάζ που καταντούν… επιστήμη!