HomeNEWSΌλα όσα θα ήθελες να μάθεις για το… voguing! Και είναι παντού!

Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις για το… voguing! Και είναι παντού!

Σε κάναμε να απορήσεις έτσι; Για φαντάσου πως θα μπορούσε σε ένα «κίνημα» να συνδυαστεί ο χορός, η Vogue και μια drag queen; Μόνο με το voguing! Και μπορεί για λίγο καιρό να έχασε λίγη από την λάμψη του, τελευταία κάνει δυναμικό comeback σε δρόμους αλλά και… σκηνές!

Image result

Mε λίγα και συνοπτικά λόγια, το Voguing είναι ένας αστικός χορός εμπνευσμένος από πόζες μοντέλων στο περιοδικό Vogue. Με κατευθυντήριο αυτό τον χορό, συγκεντρώνονται χορευτές για να διαγωνιστούν σε «μάχες-προκλήσεις».

 

Το Voguing συναντάται πρώτα που αλλού, στην Νέα Υόρκη την δεκαετία του 1980 και εξαπλώθηκε χάρη στην Madonna και άλλες τραγουδίστριες τύπου Beyonce και Lady Gaga, και στην Γαλλία όπως και σε άλλες χώρες. Το Voguing όμως δεν είναι μόνο χορός, είναι τέχνη η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ιδέες της μόδας, την πολυτέλεια και την κοινωνική και οικονομική κινητικότητα.

 

Image result

 

Οι δραματικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών είναι βασισμένες σε στοιχεία κλασσικού μπαλέτου, της τζαζ αλλά και σε τεχνικές μοντέρνου χορού. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί «Voguers» είναι επαγγελματίες χορευτές. Για όλους τους fashion lovers εκεί έξω λοιπόν, σας έχουμε την αντιπρόταση στην Zumba και ότι άλλο λατινογενές…

 

 

 

 

Πρέπει να είσαι psycho για να μην σου αρέσει… «You’re In Love With a Psycho» από τους Kasabian σε νέο video clip!

Διαβαστε επισης

loading...