HomeNEWSΤόσο καιρό φτιάχνουμε τον καφέ λάθος και δεν το έχουμε καν πάρει...

Τόσο καιρό φτιάχνουμε τον καφέ λάθος και δεν το έχουμε καν πάρει χαμπάρι!

Οδηγίες για να γίνετε πρώτοι home made καφετζής!

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό φλιτζάνι καλού καφέ; Όχι δεν υπάρχει, ειδικά το πρωί μετατρέποντάς μας από κοιμώμενα ζόμπι σε κανονικούς ανθρώπους. Αλλά προφανώς τόσο καιρό φτιάχναμε τον καφέ μας λάθος.  Όλοι μας!

 

Τι λάθη κάναμε τόσο καιρό; Καταρχάς χρησιμοποιούσαμε νερό βρύσης. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Το νερό της βρύσης είναι προφανώς γεμάτο χημικά και αυτά και μόνο αλλάζουν την γεύση του καφέ. Και πριν τρέξετε να πάρετε τα Evian σας προλαβαίνουμε με μια πιο οικονομική λύση, αυτή του απλού φίλτρου…

 

Το νερό που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να το αφήνουμε σε μεγάλη θερμοκρασία καθώς καίμε τους κόκκους καφέ… με άλλα λόγια πίνουμε καμένο καφέ χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

 

Ποτέ μην αποθηκεύετε τον καφέ στο ψυγείο. Μπορεί να νομίζετε ότι τον κρατάτε φρέσκο αλλά στην ουσία τον στεγνώνετε. Η καλύτερη αποθήκευση είναι σε αεροστεγές δοχείο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

Προτιμήστε να αλέσετε τον καφέ μόνοι σας από το να τον παίρνετε έτοιμο σε σκόνη. Μπορεί να σας φαίνεται κοπιαστικό αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει.

 

Τι θα δούμε από 4/5/2017 στο σινεμά;

Διαβαστε επισης

loading...