Μέρες χαράς, μέρες γιορτής και πάνω από όλα μέρες γλυκών. Και γιατί να μην κάνετε την διαφορά με ένα ιδιαίτερο κέικ;
Τι θα χρειαστούμε;
Για το κέικ:
1κ. σούπας κέικ φλάουρ
1φλ. καστανή ζάχαρη
7κ. σούπας μαλακό βούτυρο
1 αυγό
2φλ. κέικ φλάουρ
1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/4κ. γλυκού αλάτι
1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
Για την καραμελωμένη επικάλυψη θα χρειαστούμε:
1/2φλ. καστανή ζάχαρη
3κ. σούπας βούτυρο
1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8κ. γλυκού αλάτι
1 ζαχαρούχο γάλα
- Καταρχάς έχουμε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C.
- Αλείψτε με λίγο λάδι ένα ταψί και πασπαλίστε το με λίγο κορν φλάουρ.
- Σε ένα μίξερ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέστε το αυγό.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα μαζί με το αλάτι.
- Ανακατέψτε τα δύο παραπάνω μείγματα με το αλεύρι και το γάλα.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το για περίπου 25 λεπτά.
- Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την επικάλυψη τοποθετώντας σε μια κατσαρόλα η οποία βρίσκεται σε μέτρια φωτιά, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για να πάρουν μια βράση για περίπου 2 λεπτά.
- Αφού αφήσουμε το κέικ να κρυώσει λίγο, περιχύνουμε με την καραμέλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Συνταγή για… ζάχαρο! Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστά Brownies με μερέντα και μπανάνα!