HomeAGENDAΣτις 28 και 29 η Diana Vishneva στο Μέγαρο Μουσικής! Τι είπε...

Στις 28 και 29 η Diana Vishneva στο Μέγαρο Μουσικής! Τι είπε στο athensbars για το μήνυμα του χορού της

Σήμερα 28 και αύριο 29 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής η μεγάλη χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, Diana Vishneva.

Η ίδια έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι και μεταξύ άλλων, απάντησε και στην ερώτησή μας για το μήνυμα που θέλει να περάσει με την παράσταση «Dialogues». 

H Diana Vishneva συγχωνεύσει σε μια παράσταση το έργο τριών χορευτικών ομάδων του σύγχρονου μπαλέτου συνδυάζοντάς το με το δικό της κλασικό ρεπερτόριο. Σε αυτές τις δύο βραδιές μπαλέτου, θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές χορογραφίες, το «Errand into the maze», βασισμένο στο μύθο του Μινώταυρου σε χορογραφία της Martha Graham με παρτενέρ τον Abdiel Cedric Jacobsen, το «Dialogue» του John Neumeier με τον Thiago Bordin και το «Subject to change» των Paul Lightfoot και Sol Leon με παρτενέρ τον Andrei Merkuriev. Δηλώνοντας μεγάλη τιμή για την επιλογή της να χορέψει μεταξύ των άλλων και χορογραφία της αμεί τι άλλο, επιλεκτικής, Martha Graham, η Diana περιέγραψε τη δυσκολία που αντιμετώπισε, για να πάρει την άδεια να ανεβάσει αυτές τις σύγχρονες χορογραφίες, όντας η ίδια χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου. 

Στην ερώτηση του athensbars για το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει χορεύοντας στην παράσταση «Dialogues», που καταγράφει την εξέλιξη του μοντέλου του χορού στη διάρκεια του 20ου και 21ου αιώνα, με δημιουργίες χορογράφων διαφορετικής γενιάς και φύλου, απάντησε ότι: «θέλει να δείξει, ακριβώς, αυτούς τους τρεις διαφορετικούς τύπους χορογράφων. Πώς εμπλέκονται μεταξύ τους όλες οι μοντέρνες χορογραφίες και να δείξει ότι το κλασικό μπαλέτο έχει μια ιστορία. Όπως «Η Ωραία Κοιμωμένη» που θα παιχτεί τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής και η «Λίμνη των Κύκνων», έχουν μια ιστορία. Κατά τη γνώμη της, οι μοντέρνες χορογραφίες συνήθως, έχουν αφηρημένη έννοια. Έτσι, θέλει να δείξει ότι τα διάφορα συναισθήματα και οι διαφορετικές χορογραφικές τάσεις μπορούν να βρεθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα σε μία κοινή παράσταση». 

Στη συνέντευξη ενημερωθήκαμε και για την ύπαρξη του ιδρύματός της «Diana Vishneva Foundation», μέσα από το οποίο διδάσκει χορό, επιχορηγεί άτομα από άλλες χώρες, να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν μαθήματά της, αλλά και στηρίζει οικονομικά συνταξιούχους ή τραυματισμένους πρώην χορευτές. 

Η παράσταση «Dialogues» θα λάβει χώρα σήμερα 28 και αύριο 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να καλέσετε στο 210-7282333 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.megaron.gr. 

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου της Diana Vishneva

Διαβαστε επισης

loading...