HomeCINEMAΟ JAMES MCAVOY ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ WEBSITE ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Ο JAMES MCAVOY ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ WEBSITE ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Αν τελικά οι συζητήσεις λήξουν αισίως εκεί θα βρεθεί. Αφού είναι κοντά στη συμφωνία για το ρόλο του Daniel Domscheit-Berg, δεξί χέρι του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange (που θα ενσαρκώσει ο Benedict Cumberbatch). Τη ταινία θα σκηνοθετήσει ο Bill Condon για λογαριασμό της ό της DreamWorks.

Η ταινία θα βασιστεί κυρίως στο βιβλίο του Domscheit-Berg «Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World's Most Dangerous Website,» αλλά και σε άλλο σχετικό υλικό των ρεπόρτερ David Leigh και Luke Harding, «WikiLeaks: Inside Julian Assange's War On Secrecy.» Τη μεταφορά αυτών σε σενάριο για το (προς το παρόν άτιτλο) φιλμ θα αναλάβει ο Josh Singer.

Ο Domscheit-Berg αρχικά μαγεύεται απ’ την ιδεολογία του Assange και τις υποσχέσεις του να φέρει μια πραγματική αλλαγή στον κόσμο, αλλά τελικά θα αποχωρήσει, παρά το ότι έφτασε να είναι το δεξί χέρι το Assange, διότι κατά των Domscheit-Berg, ο Assange απέτυχε στην επίδειξη δημοσιογραφικής ακεραιότητας. Αν και ίδρυσε τελικά το 2010 το OpenLeaks με τη πρόθεση να είναι πιο διαφανής απ’ το WikiLeaks δεν είχε τον ίδιο κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο Assange πάντως αναμένεται να παρουσιαστεί ως χαρισματικός και ευγενής μαχητής που όμως τυφλώνεται απ’ την εξουσία και ολοένα εθίζεται περισσότερο στο να βγει πρώτος στον ‘πόλεμο της πληροφορίας’.

Διαβαστε επισης

loading...