HomeAGENDA"ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ

“ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ

Το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Όστερμαγιερ, που βασίζεται στην πολυβραβευμένη αριστουργηματική γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ, «Οι Ζωές των Άλλων», θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάνοντας πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Θησείον.

Η σκηνοθεσία είναι της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, που είχε σκηνοθετήσει για λογαριασμό της Λυκόφως και το Festen (Οικογενειακή Γιορτή) με μεγάλη επιτυχία το 2006. Από τις 7 Δεκεμβρίου το ανατολικό Βερολίνο του 1984 θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας μέσα από την ιστορία του διάσημου θεατρικού συγγραφέα Γκεόργκ Ντρέιμαν και της ηθοποιού συντρόφου του, Κρίστα-Mαρία Σίλαντ, που παρακολουθούνται από τον κατάσκοπο της Στάζι, Γκερντ Βίσλερ, έπειτα από έμμεση προτροπή του ερωτοχτυπημένου υπουργού Μπρούνο Χέμπφ. Όταν ο κατάσκοπος, ως απρόσκλητος «επισκέπτης» και μάρτυρας της ζωής των άλλων, αρχίζει να τρέφει αισθήματα συμπάθειας για το ανύποπτο ζευγάρι, τίποτα δεν μπορεί να μείνει πια το ίδιο.

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen

Σκηνικά: Κική Πίττα

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Σχεδιασμός Ήχου – Επιμέλεια Μουσικής: Κενάν Ακάουι

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μανόλης Δούνιας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μάσχα (Κρίστα-Mαρία Σίλαντ), Μανώλης Μαυροματάκης (Γκερντ Βίσλερ), Φάνης Μουρατίδης (Γκεόργκ Ντρέιμαν), Κώστας Μπερικόπουλος (Μπρούνο Χέμπφ), Γιώργος Συμεωνίδης.

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα.

Διαβαστε επισης

loading...