HomeMUSIC-OLDΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ EUROVISION;

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ EUROVISION;

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για αποκλεισμό μιας χώρας αλλά ακόμα και ένας τόσο διασκεδαστικός διαγωνισμός τραγουδιού διέπεται από κανόνες που όλες ανεξαιρέτως οι χώρες θα πρέπει να ακολουθούν!

Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει με την επιλογή της Ελβετίας η οποία πριν λίγες μέρες διάλεξε τους Heilsarmee και το τραγούδι “You And Me” για να τους εκπροσωπήσει στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2013. Ως εδώ όλα καλά…μόνο που το κομμάτι αυτό παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα:

Οι Heilsarmee εμφανίζονται επί σκηνής με την επίσημη στολή του Στρατού Σωτηρίας και οι κανόνες της EBU είναι αυστηροί και απαγορεύουν ρητά το οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα στο τραγούδι ή στην εμφάνιση επί σκηνής! 

Η απάντηση που δίνει η EBU σε αυτό το γεγονός είναι η εξής:

“Το τραγούδι από μόνο του δεν είναι εναντίον των κανόνων της EBU. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η εμφάνιση στο Malmö μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα δε θα φορά την επίσημη στολή του Στρατού Σωτηρίας και ότι το τραγούδι δεν θα έχει υποβληθεί επίσημα ως “Τραγούδι του Στρατού Σωτηρίας”. Κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας αναφοράς τον Ιανουάριο θα επαληθευτεί ότι αυτές οι αλλαγές της Ελβετικής συμμετοχής έχουν εφαρμοστεί. ”

Διαβαστε επισης

loading...