HomeCINEMAΤΑ OSCARS ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ INTERNET

ΤΑ OSCARS ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ INTERNET

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα Oscars εκσυγχρονίστηκε… για κακή τύχη των ψηφοφόρων.

Πλέον η Ακαδημία ψηφίζει ηλεκτρονικά, αλλά πολλά είναι τα προβλήματα καθώς πολύ αμφισβητούν τον βαθμό ασφάλειας του ιστότοπου ψηφοφορίας, σημαντικά έγγραφα καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων ως spam και τα μέλη της Ακαδημίας ξεχνάνε τα passwords τους…

Όπως καταλαβαίνεται το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων είναι μιας περασμένης ηλικίας και δεν τα πάνε και πολύ καλά με το internet.

Ένα μέλος δήλωσε:

«Ο γιος μου έπρεπε να μου δείξει τι πατάω και πότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία. …Το site είναι λιγάκι μπερδεμένο. …Φαντάζομαι πως κάποια -απ’ τα λιγότερο σχετικά με τη τεχνολογία- μέλη θα δυσκολεύονται πάρα πολύ. …Και είναι προφανής στόχος. …Δεν έχω πειστεί πως είναι το πιο ασφαλές site. Είναι πιθανόν δυσκολότερο για τα μέλη να συνδεθούν απ’ ότι είναι για τους χάκερς.»

Κάποιο άλλο:

«Ακούστε, δεν κάνω τίποτα online. Ξέρετε, δεν έχω καν υπολογιστή. Γράφω το επόμενο βιβλίο μου στο χέρι.»

Και ένα τρίτο μέλος:

«Ακόμα να ψηφίσω. Δεν μπορούσα να θυμηθώ τον κωδικό μου, οπότε [μετά από μερικές προσπάθειες] κλειδώθηκα έξω απ’ το σύστημα. Αν κλειδωθείς, δεν γίνεται να ξαναμπείς, οπότε πρέπει να σου βγάλουν καινούργιο κωδικό και τα σχετικά, οπότε αυτό έκανα… Κάλεσα τη γραμμή βοηθειών, και ζήτησα οδηγίες, και ήταν πολύ ευγενικοί και φιλικοί, αλλά μπορούσες να καταλάβεις απ’ τη φωνή της κοπέλας πως δεν ήμουν μόνο εγώ που παραπονιόμουν εκείνη τη μέρα. …Και τότε μου είπαν πως δεν γίνεται να ψηφίσω για 24 ώρες. …Άκουσα και από άλλους πως είναι αποτυχία και ήθελαν να τα παρατήσουν γιατί δεν μπορούσαν να πλοηγηθούν στο σύστημα. Δεν τους άφηνε να μπουν, απαιτούσε διπλούς κωδικούς και άλλες τέτοιες αρλούμπες. …Είναι πιο εύκολο να κάνεις διάρρηξη στη CIA.»

Μάλιστα, αν είστε geek και χάκερ καταλαβαίνεται… ήρθε η ώρα η αγαπημένη σας ταινία να πάρει το Oscar. Ποιο θέλετε; Το «Avengers;» Το «Dark Knight Rises;» Τώρα είναι η ευκαιρία σας…

Διαβαστε επισης

loading...