Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής,
απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη,η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.
Tο Σάββατο 5 Ιανουαρίου, η μαμά Νταϊάν μαγειρεύει με μια διάθεση νοσταλγίας για τις γιορτές που μόλις πέρασαν, αναπολώντας τις καλύτερες στιγμές που έζησε με την οικογένειά της και τους φίλους της στην Ελλάδα. Ετοιμάζει μια πρωτότυπη μακαρονόπιτα με λιαστές ντομάτες και πράσινες ελιές αλλά και πέννες με κουκουνάρι, σπανάκι, αντζούγιες και σταφίδα.
Αν αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να μαγειρέψουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο η Νταϊάν έχει την απάντηση: Μακαρόνια με σάλτσα τόνου κι ένα πανεύκολο γλυκό που λατρεύουν τα παιδιά, μπανάνες με κρέμα σοκολάτας.
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, η καταξιωμένη chef καλείται να ετοιμάσει ένα μενού για τέσσερα άτομα με μόλις 10 ευρώ για τις ανάγκες της στήλης της στην εφημερίδα. Άλλωστε για την Νταϊάν, καλή μαγείρισσα είναι η έξυπνη μαγείρισσα. Εκείνη που με λίγα υλικά μπορεί να δημιουργήσει πολλά εδέσματα. Στη συνέχεια, η Νταϊάν ετοιμάζει ψητά μπουτάκια κοτόπουλου και μια νόστιμη σαλάτα με λάχανο και καρότο.
H Νταϊάν υποδέχεται στο σπίτι της δύο φίλες της για μάθημα μαγειρικής, οι οποίες πρόθυμα τη βοηθούν σε ό,τι χρειάζεται κατά την διάρκεια της μαγειρικής. Οι δύο φίλες της μαθαίνουν βήμα-βήμα τις συνταγές και στο τέλος δοκιμάζουν τα πιάτα της Νταϊάν: αγκινάρες μουσακά με καραμελώμενα κρεμμύδια και φέτα, και γλυκό με τηγανητό φύλλο κρούστας, παγωτό βανίλια, και σιρόπι από μαρμελάδα.