Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης “Μαγειρεύει οικονομικά” καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .
Το “Μαγειρεύω οικονομικά” μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.
Το μενού της εβδομάδας:
Τη Δευτέρα ετοιμάζει γεμιστά καλαμάρια με ρύζι αλλά και πολλά μυρωδικά και υλικά που κάνουν τη διαφορά. Στη συνέχεια, ετοιμάζει μία σπιτική και δροσιστική γρανίτα με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση lime.
Την Τρίτη ετοιμάζει μία αλμυρή συνταγή με ζύμη κρουασάν και γέμιση τυριών που σερβίρει ο σεφ στο κύριο γεύμα.
Στο επιδόρπιο εκτελεί τη συνταγή για σπιτικά προφιτερόλ, με κρέμα αλλά και γλάσο σοκολάτας.
Την Τετάρτη παρασκευάζει ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό ογκρατέν με πατάτες, χωρίς πολλά υλικά.
Εναλλακτική πρόταση για γεμιστά καραμελωμένα choux με πουρέ μήλου είναι το γλυκό που θα ολοκληρώσει το μενού.
Την Πέμπτη ετοιμάζει μία παραδοσιακή συνταγή για λαχανοντολμάδες με κιμά. Όμως τη διαφορά στη συνταγή κάνει ο τρόπος προετοιμασίας και το σερβίρισμα που μοιάζει με τούρτα.
Με την αυθεντική ιταλική συνταγή για σαλάτα με ντομάτες, μυρωδικά και φρέσκια μοτσαρέλα θα ολοκληρώσει τις προτάσεις για το μενού.
Την Παρασκευή φτιάχνει νηστίσιμα αρωματικά και γευστικά γεμιστά με ποικιλία ανάμικτων λαχανικών στη γέμιση μαζί με το ρύζι που σερβίρει στο κύριο πιάτο. Στο συνοδευτικό ετοιμάζει μεξικάνικες τορτίγιας με τόνο.