HomeCINEMAΘα ντρεπόσασταν να διαβάσετε τον Υπέροχο Γκάτσμπυ με τη φάτσα του DiCaprio...

Θα ντρεπόσασταν να διαβάσετε τον Υπέροχο Γκάτσμπυ με τη φάτσα του DiCaprio στο εξώφυλλο;

Η νέα ταινία του Baz Luhrmann, «The Great Gatsby,» με τον Leonardo DiCaprio πλησιάζει,

 

και ένα απ’ τα παρατράγουδα είναι το νέο εξώφυλλο του ομώνυμου βιβλίου του F. Scott Fitzgerald, όπου φυσικά βασίζεται η ταινία.

 

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει να συμβαίνει βιβλία που γίνονται ταινίες να εκδίδονται με νέο εξώφυλλο, που δεν είναι άλλο απ’ την αφίσα της ταινίας. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» που τώρα φιγουράρει η φάτσα του Leonardo DiCaprio.

 

Αλλά μιας και εδώ μιλάμε για ένα διάσημο και κλασσικό, λογοτεχνικό έργο, ο συσχετισμός του με μια εμπορική, χολλιγουντιανή ταινία ξεσήκωσε αντιδράσεις. Πολλοί βιβλιόφιλοι είναι προφανώς κατά. Οι New York Times σε άρθρο τους κατέκριναν τη νέα έκδοση, χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο:

 

«Είναι ντροπιαστικό… για οποιονδήποτε θελήσει να διαβάσει το βιβλίο στο μετρό.»

 

Έχει και υποστηρικτές ωστόσο το εξώφυλλο. Ο Charles Scribner V, διάδοχος της οικογένειας Scribner, που ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε το βιβλίο του Fitzgerald, σε απάντηση στο παραπάνω σχόλιο, λέει:

 

«Ομολογώ πως μ’ αρέσει και το εξώφυλλο με τον Leonardo DiCaprio. Δεν θα ντρεπόμουν αν με έβλεπαν να το διαβάζω στο μετρό, αλλά βέβαια είμαι Δίδυμος.»

 

Εσείς; Θα το παίρνατε το βιβλίο με τον DiCaprio στο εξώφυλλο;

Previous article
Next article

Διαβαστε επισης

loading...