HomeMEDIAΑλέξης Γκόλφης: ο Έλληνας που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό και το τραγικό...

Αλέξης Γκόλφης: ο Έλληνας που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό και το τραγικό τέλος του

Λένε πως υπάρχει μία “κατάρα” για όσους έχουν υποδυθεί τον Χριστό, είτε σε τηλεοπτικές σειρές είτε σε ταινίες, σίγουρα όμως μια από αυτές τις άτυχες περιτπώσεις είναι και αυτή του Αλέξη Γκόλφη, του Έλληνα Ιησού.

 

Ο Αλέξης Γκόλφης, πρωταγωνιστούσε στη σειρά ”ο Χριστός ξανασταυρώνεται”η οποία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Η σειρά προβλήθηκε την σεζόν 1975- 1976 στην κρατική τηλεόραση. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948.

 

Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην επιτυχημένη σειρά ”ο Χριστός ξανασταυρώνεται” στην οποία είχε τεράστια αγνώριση και θαυμασμό από το ελληνικό κοινό σε υπερβολικό βαθμό. Καθημερινά ήταν παραλήπτης χιλιάδων γραμμάτων αγάπης και ήταν ένα σύγχρονο είδωλο. 

 

Δυστυχώς οι επιδράσεις αυτού του ρόλου στην μετέπειτα ζωή του, δεν ήταν πολύ θετικές. Τον στοίχειωσε και ζούσε κάτω από τη σκιά εκείνης της επιτυχίας. Μάλιστα έμπλεξε με ναρκωτικά και ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης.

 

Ο θάνατός του ήρθε το 2007 άστεγος και μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κάπου στην πλατεία Κολιάτσου. 2 μήνες έμεινε στο νεκροτομείο και κανείς ποτέ δεν τον αναζήτησε. Η κηδεία του έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ.

 

 

Δείτε επίσης: Catherine Zeta Jones: Eισήχθη σε κέντρο θεραπείας μανιοκαταθλιπτικών διαταραχών

Διαβαστε επισης

loading...