HomeMEDIA7th International Athens Tattoo Festival - Εντυπώσεις

7th International Athens Tattoo Festival – Εντυπώσεις

Χρώματα, βελόνες, έργα τέχνης, piercings, πολύς κόσμος, αυτό σε γενικές γραμμές είναι μια σύντομη περιγραφή του τι συνέβαινε στο έβδομο κατά σειρά διεθνές φεστιβάλ δερματοστιξίας!

 

Οι πιο σημαντικοί Έλληνες Tattoo Artirts καθώς και καλλιτέχνες από χώρες όπως Ιταλία, Αμερική, Σκωτία, Γαλλία και λοιπά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, στο φιλόξενο Γήπεδο Tae Kwo Do στο Φάληρο για 3 ημέρες: 10-11-12 Μαΐου. 

 

Πολλοί από τους επισκέπτες αισθάνθηκαν “σαν το σπίτι τους”: με το μεγαλύτερο μέρος των χεριών-της πλάτης-των ποδιών και άλλων σημείων καλλυμένο από χρώματα και περίεργα σχέδια, με stretching στα αυτιά και ρούχα από εταρείες όπως η Monsterville που δε θα μπορούσε να λείπει από το festival, το Full Moon και λοιπά. Άλλοι πήγαν σε έναν χώρο άγνωστο για εκείνους, αλλά άκρως γοητευτικό, είτε για να δουν το θέαμα, είτε για να αποφασίσουν τι θα χτυπήσουν, να πάρουν μερικές ιδέες, να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες, να χαρούν το event. 

 

Ο καιρός ήταν καλός, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των καλλιτεχνών, και οι βελόνες πήραν φωτιά!

 

Οι tattoo artists έδιναν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό στους πελάτες-μοντέλα που “χτυπούσαν ” τα tattoos, κάνοντάς με να μπερδεύομαι κάθε φορά να ξεχωρίσω ποιος είναι ο καλύτερος τελικά. Άλλοι ήταν καλύτεροι στα πιο “ελεύθερα” σχέδια πιο αφηρημένα, άλλοι ήταν πιστοί στη λεπτομέρεια, γεγονός είναι όμως ότι ο χώρος πληρούσε τις προδιαγραφές για να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στους πελάτες και οι καλλιτέχνες ήταν εξοπλισμένοι με όλα τους τα υλικά ώστε τίποτα να μην πάει στραβά. 

 

Οι περισσότεροι πελάτες-μοντέλα χτυπούσαν μεγάλα και εντυπωσιακά τατουάζ, είτε τα λεγόμενα “μανίκια” στα χέρια (τατουάζ που καλύπτουν το χέρι σχέδον από τον ώμο μέχρι τον καρπό), είτε έντυναν την πλάτη τους (πραγματικά εντυπωσιακό αλλά χρονοβόρο). Και όσους ρωτήσαμε αν πονάνε που είναι τόση ώρα εκεί και “χτυπούν” στο χέρι τους, ανέφεραν ότι περισσότερο πονούσαν από το…μούδιασμα του χεριού (επειδή έπρεπε να το έχουν ακίνητο) παρά από τον πόνο της βελόνας. “Η βελόνα αφήνει απλά μια περίεργη αίσθηση” μου είπε η Μαρία, πελάτισσα σε κάποιον από τους πάγκους, η οποία βρισκόταν στα μισά του μανικιού. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες πάντως δηλώνουν ότι ο πόνος διαφέρει ανάλογα με το σημείο

 

Πέρα από τους καλλιτέχνες στο κέντρο του γηπέδου, στο πάνω μέρος υπήρχε ένας τεράστιος καμβάς στον οποίο ζωγράφιζαν καλλιτέχνες αλλά και ταλαντούχοι θεατές, στο stage το Σάββατο τα “έσπασαν” οι Fly By Wire, και φυσικά έγιναν και οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί σχεδίου

 

Ένα τελικό σχόλιο είναι πως πραγματικά όποιος αγαπάει τα τατουάζ άξιζε τον κόπο να επισκεφθεί την έκθεση και πως κάθε χρόνο η διοργάνωση είναι ακόμα καλύτερη!

 

Δείτε τις φωτογραφίες που βγάλαμε με όλα όσα είδαμε!

Δείτε επίσης το video που ετοιμάσαμε ΕΔΩ!!!

Διαβαστε επισης

loading...