Το θέμα του μαθήματος είναι το κοτόπουλο και οι παρασκευές του.
Ο σεφ μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το κοτόπουλο -για την αγορά, το σωστό τεμαχισμό, το μαγείρεμά του κ.λπ. Στη συνέχεια μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή: κοτόπουλο ψητό με αμπελοφάσουλα και βλίτα.
Οι μαθητές καλούνται να αναμετρηθούν με μία πιο περίπλοκη συνταγή: κοτόπουλο με μπαχαρικά, χανιώτικο μπουρέκι και σάλτσα γιαουρτιού.
Αυτά τα δύο νόστιμα πιάτα συνοδεύονται, στο τέλος του μαθήματος, από ένα λαχταριστό σορμπέ σοκολάτας με tuile αμυγδάλου.