HomeCINEMAΚριτική «This Is the End»: Η απόλυτη καλοκαιρινή κωμωδία

Κριτική «This Is the End»: Η απόλυτη καλοκαιρινή κωμωδία

Είναι αυτή η ταινία που οι celebrities παίζουν ως οι εαυτοί τους.

 

Περίπου δηλαδή, ως οι εαυτοί τους, στο κάτω-κάτω είναι ταινία και δεν μπορεί να είναι έτσι ακριβώς κάθε μέρα. Ουσιαστικά παίζουν πάνω στην εντύπωση που ξέρουν ότι δίνουν στη κοινή γνώμη. Για παράδειγμα ο James Franco είναι ο καλλιτεχνικός-ψαγμένος τύπος και ο Jonah Hill ο γλυκούλης του Hollywood, που δεν παρεξηγεί και δεν εκνευρίζεται ποτέ και με κανέναν.  

 

Φανταστείτε πως βλέπετε μια παρωδία, που όμως τα πρόσωπα που κάνουν τη σάτιρα είναι επίσης αυτά στα οποία στοχεύονται τα αστεία (και γενικότερα βέβαια, στη ποπ κουλτούρα την οποία εκπροσωπούν). Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο «This Is the End» και η απόλαυση εκτοξεύεται στα ύψη.

 

Δείτε επίσης: Πρώτο σούπερ trailer για το «American Hustle»

 

Ίσως κάποια αστεία να τα παρατραβάνε και να μην ανταποκρίνονται στο γούστο όλων αλλά χάρη στο αυθόρμητο και ευρύτερα ξεκαρδιστικό κλίμα, δεν μπορείς και να τους κατηγορήσεις που απλά είναι οι “εαυτοί” τους και αντί να εκλεπτύνουν το χιούμορ τους και να μετράνε τα αστεία τους με το σταγονόμετρο κάπου ξεφεύγουν και μας παραδίνουν αφιλτράριστη σάτιρα, που φτάνει τα όρια της καφρίλας.

 

Θα προτιμούσα περισσότερες γυναίκες celebrities, ή τουλάχιστον αυτές που υπήρχαν να είχαν μεγαλύτερη παρουσία. Αναφέρομαι ειδικά στην Emma Watson, που ήταν απολαυστική, παρά τη μικρή συμμετοχή της. Και παρόλο που το 90% της μικρής παρουσία της στο φιλμ έχει spoilerιαστεί από trailers και clips της ταινίας.

 

Πάντως αν και δεν ήταν όλα τα αστεία του γούστο μου, η τελευταία φορά που διασκέδασα τόσο πολύ σε ταινία στο σινεμά ήταν το 2012 όταν κάθισα να δω το «Cabin in the Woods». Και αν και εξακολουθώ να τοποθετώ το «Cabin in the Woods» πρώτο, εκείνο το ενάμισι λεπτό στο τέλος του «This Is the End» κάνει την επιλογή μου πολύ δύσκολη. Το καλύτερο φινάλε, 100% ξεκαρδιστικό, ξεσηκωτικό και ένοχα απολαυστικό, μιλάμε πως δεν σε κρατάει η καρέκλα. Επικό απλά.

Διαβαστε επισης

loading...