HomeMEDIAΣχέση εξ αποστάσεως: Τα υπερ και τα κατα!

Σχέση εξ αποστάσεως: Τα υπερ και τα κατα!

Πολλά ζευγάρια και μόνο στην ιδέα μιας σχέσης από απόσταση παθαίνουν κρίση πανικού. Αυτά είναι μερικά από τα θετικά και κάποια από τα αρνητικά αυτής της περίεργης φάσης…

 

Καταρχήν σχέση εξ αποστάσεως δεν εννοούμε μια σχέση που απλά εκείνος  ή εκείνη πετάχτηκε ένα σαββατοκύριακο στο χωριό να δει τους παππούδες του/της ή ακόμα και όταν αποφάσισε να πάει διακοπές με την παρέα. Ο ακριβής ορισμός της σχέσης από απόσταση είναι: “Σχέση εξ αποστάσεως είναι η σχέση αυτή που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την απόσταση μεταξύ του ζευγαριού. Το ‘από μακριά’ είναι η μόνιμη κατάσταση αυτής της σχέσης και ο παράγοντας που την ορίζει.”

 

Αυτή η κατάσταση που μοιάζει καταστροφική και για πολλούς ισοδυναμεί με χωρισμο! έχεις όμως και κάποια θετικά! Ναι, όντως έχει!

 

1. Φθορά τέλος!

Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά αν είσαι μέσα σε μια σχέση εξ αποστάσεως είσαι τυχερός/τυχερη! Όταν ένα ζευγάρι είναι όλη την ώρα μαζί, όταν βλέπεστε καθημερινά χωρίς διαλείμματα, τότε κινδυνεύετε από την ρουτίνα! Το ότι δεν θα βλέπεις το έτερον ήμισυ όλη την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το βαρεθείς. Η απόσταση που υποχρεωτικά μερικες φορές επιβάλλεται είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα ρουτινιασμένο ζευγάρι. Ας σου λείψει κιόλας λίγο δεν θα πάθεις τίποτα!

 

2. Ελέύθερος χρόνος!

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις όλα εκείνα που δεν προλάβαινες όταν έπρεπε να βρίσκεστε όλη την ώρα! Τώρα που τυπικά είσαι μόνος/μόνη σου με τον δεσμό κάπου πολύ μακριά, είναι ευκαιρία να δεις φίλους (που κακα τα ψέμματα τους είχες γράψει τόσο καιρο), μπορείς να κάνεις όλα όσα σου αρέσουν και δεν της/του άρεσαν. Γενικά είναι η στιγμή που έστω και αναγκαστικά μπορείς να κάνεις όλα όσα σου είχαν λείψει τόσο καιρό που σου έτρωγε εκείνος ή εκείνη χρόνο!

 

3. Έχεις κάτι για να περιμένεις!

Μετράς τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανασυναντηθείτε. Αφού πλέον δεν είσαι σε μια συνεχή ρουτίνα με τον άλλο, μπορείς να κάνεις ότι χρειαστεί για να σε βρει στην καλύτερή σου φάση μόλις επιστρέψει από την “ξενιτιά” που σου την/τον στέρησε! Πήγαινε γυμναστήριο, κομμωτήριο, καθάρισε το σπίτι να το βρει έτοιμο. Γενικά προετοιμάσου μέχρι να έρθει ξανά η στιγμή που θα “σμίξετε”.

 

4. Πρόβα χωρισμού!

Ας μην παραμυθιαζόμαστε, η σχέση εξ αποστάσεως σε μαθαίνει πως να ζεις μόνος σου και τυπικά χωρίς δέσμευση! Άρα λοιπόν αν τυχόν (μακρια από εμάς) επέλθει ο οριστικός χωρισμός τότε πολλοί θα σκεφτείτε “τι είχαμε, τι χάσαμε, αφού έτσι και αλλιώς χώριστα ήμασταν τόσο καιρό!”

 

Βέβαια για να κρατήσουμε μια τυπική ισορροπία πρέπει να πούμε και τα αρνητικά που βέβαια όσοι ζείτε σχέση από απόσταση σίγουρα θα γνωρίζετε!

 

Τα αρνητικά δεν θα τα παραθέσουμε ξεχωριστά αφού τυπικά συνοψίζονται σε ένα: Ότι και να λέμε λείπει, το αγόρι ή η κοπέλα σου δεν είναι μαζί σου όλη την ώρα! Αυτό σαφώς είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, αν υποθέσουμε ότι ο έρωτας υπάρχει ακόμη. Δεν θα ξυπνάτε μαζί, δεν θα έχετε πολύ προσωπικές στιγμές, δεν θα βγαίνεται βόλτες, δεν θα βλέπετε Σκορδά-Λιάγκα ή Κωστόπουλο-Μπαλατσινού μαζί κάθε πρωί! Δεν θα τσακωνεστε για βλακείες όπως πάντα!

 

Πολύ χοντρά τα όσα γράφτηκαν τωρα στο τέλος! Αλλά πριν τον/την πάρετε τηλέφωνο να τσακιστεί να γυρίσει από όπου και να είναι, σκεφτείτε όλα τα θετικά που είπαμε! Έτσι και αλλιώς μιλάμε τις περισσότερες φορές για μια προσωρινή κατάσταση, όπου το “ταίρι” σας κάποια στιγμη θα γυρίσει!

 

 

Δείτε επίσης: Του έριξε χυλόπιτα αλλά άλλαξε γνώμη μόλις είδε το αμάξι του!

 

 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...