HomeMEDIAΣυμβουλές για καλύτερο ύπνο

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Πρόβλημα αϋπνίας; Κι όμως είναι αρκετά εύκολο να το αντιμετωπίσετε! 

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, που σίγουρα θα σας σώσουν. 

 

 

1) Κάντε ένα καυτό μπάνιο. Είναι σίγουρο πως θα σας χαλαρώσει. Η θερμοκρασία του σώματος προοδευτικά θα πέσει και αυτό θα σας κάνει να κοιμηθείτε ευκολότερα.

 

2) Μην φάτε πριν κοιμηθείτε. Η καρδιά αυξάνει τους ρυθμούς, που χτυπάει για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης, πράγμα το οποίο θα σας κρατήσει σε ενγρήγορση.

 

3) Μην κατανλώσετε αλκοόλ. Μπορεί να σας κάνει να χαλαρώσετε, όμως το αλκοόλ θα κάνει τον ύπνο σας ανήσυχο και μπορεί να ξυπνήσετε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα.

 

4) Διαβάστε ένα βιβλίο. Θα νιώσετε τα μάτια σας να κλείνουν ευκολότερα μετά από λίγες σελίδες.

 

5) Μην κοιμηθείτε μέσα στη μέρα. Εάν δεν έχετε κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας, παραλείποντας για παράδειγμα τον αγαπημένο μεσημεριανό ύπνο, θα είναι ευκολότερο να σας πάρει ο ύπνος το βράδυ, καθώς η κούραση που θα νιώθετε, θα είναι μεγαλύτερη.

 

6) Ρυθμίστε την ώρα που θα κοιμάστε. Η μνήμη του οργανισμού, είναι από τα κυριότερα στοιχέια, που μπορούν να σας βοηθήσουν στον ύπνο. Εάν έχετε standar ώρα, που κοιμάστε τότε η διαδικασία θα είναι ευκολότερη.

 

7) Ησυχία. Η μουσική μπορεί να είναι ένας παράγοντας, που θα σας νανουρίσει. Ωστόσο η απόλυτη ησυχία είναι ακόμα καλύτερο, μιας και ο οργανισμός σας δεν αποσπάται με τίποτα. 

 

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Mega!

Διαβαστε επισης

loading...