HomeMEDIAΤο μαγνήσιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου!

Το μαγνήσιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου!

Η αϋπνία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο!

 

Η αϋπνία χαρακτηρίζεται από μια σειρά προβλημάτων ύπνου, συμπεριλαμβανομένων της ανικανότητας κάποιου να κοιμηθεί, της αδυναμίας για ένα διαρκή και ποιοτικό ύπνο, επίσης η αϋπνία, συχνά, εκδηλώνεται ως υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγώντας συχνά και σε λειτουργική ανεπάρκεια.

 

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

 

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η αϋπνία φτάνει το 40 – 50% στα ηλικιωμένα άτομα, άνω των 60 ετών. Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού η αδύνατη μνήμη και ο αυξημένος χρόνος αντανακλαστικών που προκαλούνται από την αϋπνία, έχουν ως απότέλεσμα οι ηλικιωμένοι να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πτώσεις, γνωστικές διαταραχές, σωματική αδυναμία και σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας.

 

Τέλος, η αϋπνία συχνά ευθύνεται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την επιβάρυνση της υγείας.

 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το συμπλήρωμα μαγνησίου είναι ικανό να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, με την αύξηση των επιπέδων της ορμόνης του ύπνου – μελατονίνης – και τη μείωση της ορμόνης του στρες – της κορτιζόλης. Στη μελέτη που διεξήχθη, συμμετείχαν 43 άτομα, 21 άνδρες και 22 γυναίκες, ηλικίας από 61 έως 70 ετών, τα οποία είχαν διαγνωστεί με αϋπνία. Στους μισούς από αυτούς χορηγήθηκαν 2 δισκία μαγνησίου ημερησίως για οκτώ εβδομάδες .  Στην ομάδα που λάμβανε μαγνήσιο παρατηρήθηκαν πολλές βελτιώσεις στην ποιότητα του ύπνου. Συγκεκριμένα, τα άτομα της ομάδας μαγνησίου παρουσίασαν: α) μείωση του Δείκτη Σοβαρότητας Αϋπνίας, β) μείωση 15.4% στο χρόνο που ήταν απαραίτητος για να αποκοιμηθούν και γ) αύξηση στην αποδοτικότητα του ύπνου, σε σύγκριση με καμία αλλαγή στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας οδήγησαν τους μελετητές στο συμπέρασμα ότι: Το συμπλήρωμα του μαγνησίου φαίνεται να βελτιώνει τις μετρήσεις της αϋπνίας σε ηλικιωμένα άτομα και μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαχείριση των διαταραχών του ύπνου.

 

 

Δείτε επίσης: Απίστευτα κέρδη-ρεκορ για την Google!

 

Διαβαστε επισης

loading...