HomeAGENDAΕυτυχισμένες Μέρες

Ευτυχισμένες Μέρες

Ένα “ανθρώπινο” έργο που μόνο η αιχμηρή και ταυτόχρονα ευαίσθητη πένα του Σάμουελ Μπέκετ μπορεί να γράψει ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης Καρόλος Κουν με πρωταγωνίστρια την Ναταλία Τσαλίκη!

 

Σε ένα σύμπαν απομονωμένο κι έρημο  βρίσκουμε κοιμισμένους τη  Γουίννυ, μια γυναίκα «μισοθαμμένη» μέσα στη γη και τον άνδρα της Γουίλλυ.

Η ακινητοποιημένη Γουίννυ, υπόδουλη στο επιτακτικό χτύπημα του ρολογιού, έρχεται αντιμέτωπη με τον ατερμάτιστο χρόνο, αλλά και με την απέραντη μοναξιά. Ο Γουίλλυ φιγούρα σχεδόν ανύπαρκτη αλλά απαραίτητος για εκείνη. Μοναδικά της εφόδια  η προσευχή, η ομπρέλα,  η μεγάλη της μαύρη τσάντα  με το περιεχόμενό της, και τέλος … οι λέξεις.

Η Γουίννυ μονολογεί ακατάπαυστα, το στόμα της μια πηγή που  αναβλύζει απλές σκέψεις, στίχους των κλασσικών, θραύσματα αναμνήσεων, φόβους και την αδιάκοπη επιθυμία της να ζήσει «άλλη μια ευτυχισμένη μέρα» .

Παρόλο τον εγκλωβισμό της, η  Γουίννυ είναι εύθυμη, φιλάρεσκη, με χιούμορ, υπομονετική, γενναία, αισιόδοξη.

 

Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν και στο πλευρό τη Ναταλίας Τσαλίκη βρίσκεται ο Δημήτρης Κανέλλος.

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Το μαγνήσιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου!

 

Διαβαστε επισης

loading...