HomeMEDIAΘάλαμος αερίων η Κίνα!!

Θάλαμος αερίων η Κίνα!!

Στην βορειανατολική Κίνα, συγκεκριμένα στην πόλη Χαρμπίν, με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, προβλήματα δημιούργησε το αποπνικτικό νέφος από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Οι Αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων και του αεροδρομίου της πόλης.

Ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρουµένων σωµατιδίων ΡΜ2,5 δηλαδή μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα, έφθασε σε κάποιες περιοχές της Χαρμπίν, στα 1.000!

Επίπεδο άνω του 300 θεωρείται επικίνδυνο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει ως επιτρεπτό καθημερινό όριο όχι μεγαλύτερο του 20.

 

Η Tyra Banks θα υιοθετήσει παιδί;

 

 

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το νέφος οδήγησε σήμερα στο κλείσιμο όλων των δημοτικών και των γυμνασίων της πόλης, του αεροδρομίου καθώς και στην ματαίωση των ορισμένων δρομολογίων από λεωφορεία.

Το πρακτορείο αναφέρει ως αιτία του συναγερμού το γεγονός ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που άναψε η θέρμανση στην πόλη για τον χειμώνα.

 

 

Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο 24ωρο.

 

 

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδια εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την μόλυνση, αλλά έχει επιτύχει ελάχιστη πρόοδο.

 

 

Το Πεκίνο βίωσε την ίδια κατάσταση συναγερμού τον περασμένο χειμώνα όταν ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρουµένων σωµατιδίων ΡΜ2,5 ξεπέρασε τα 900..

 

 

Νάταλι Θάνου.. δείτε φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο..

 

Διαβαστε επισης

loading...