HomeAGENDAΗ Μικαέλ Ζαν στο Megaron Plus

Η Μικαέλ Ζαν στο Megaron Plus

Η Μικαέλ Ζαν στο Megaron Plus

 

Διάλεξη με θέμα ‘Πολυπολιτισμικότητα, πολιτισμικός διάλογος και κοινωνική αλλαγή’

 

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, 19:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση

 

Κυβερνήτης και Διοικητής του Καναδά στην περίοδο 2005-2010, Ειδική Απεσταλμένη για την Αϊτή στην ΟΥΝΕΣΚΟ και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Οτάβα, η Μικαέλ Ζαν (Michaëlle Jean) έρχεται στην Αθήνα να μιλήσει για ένα από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας: τη συνύπαρξη με τον άλλον, τον διαφορετικό, τον ξένο και τη διαδραστική σχέση του με τις κοινωνίες υποδοχής του. Την Μικαέλ Ζαν θα παρουσιάσει στο κοινό, ο καθηγητής Κώστας Κωστής που έχει αναλάβει τον συντονισμό και τη διαμόρφωση του προγράμματος του Megaron Plus, ενώ τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Αλεξία Κεφαλά.

 

Από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, όπου γεννήθηκε, μέχρι το αξίωμα της Κυβερνήτη και Διοικητού του Καναδά, η Μικαέλ Ζαν διένυσε μια μεγάλη διαδρομή και βίωσε την εμπειρία του μετανάστη σε μια χώρα της οποίας το εθνο-πολιτισμικό προφίλ εξελίσσεται διαρκώς σε όλο και περισσότερο πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων των Καναδοελληνικών σχέσεων.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/

 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 

Διαβαστε επισης

loading...