HomeAGENDAΟ Γαργαληστής

Ο Γαργαληστής

Το αγαπημένο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ “Ο Γαργαληστής” θα ανέβει για πρώτη φορά δραματοποιημένο στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης στις 7 Δεκεμβρίου  και ο γνωστός συγγραφέας, που έχει γράψει και την μουσική της παράστασης, κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις πρόβες που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μπογδάνος.

 

Ζούσε πριν από χρόνια,

σχεδόν στα βάθη της Ανατολής,

ένας παράξενος Ληστής.

Καθόλου εγωιστής, ούτε κι εφοπλιστής,

παλαιστής, τραγουδιστής

αλλά μέγας ταξιδευτής,

θεωρούσε ένα από τα σπουδαιότερα

πράγματα στον κόσμο

το παιδικό γέλιο, γι’ αυτό… και το ‘κλεβε!

 

Ο Γαργαληστής είναι μια πρωτότυπη παράσταση με ευαισθησία, χιούμορ και την υπέροχη μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου με κύριους σταθμούς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 όπου το παρακολούθησαν 13.000 παιδιά και μεγάλοι μέσα σε 9 μέρες παραστάσεων! 

 

Tο 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από τη Sony Music με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Μάρθα Φριτζήλα και πολλοί άλλοι. Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.

 

Η παραστάση έχει γίνει με πολλή αγάπη και σκοπό, μέσα από ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα, να ψυχαγωγήσει και να ευαισθητοποίησει τα παιδιά, καθώς και να διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες, συμβάλλοντας στην απόκτηση πολιτιστικής και θεατρικής παιδείας. 

 

Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ 

του Δημήτρη Μπασλάμ

 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος

Μουσική-Στίχοι: Δημήτρης Μπασλάμ

Κινησιολογία: Άννα Παπαδάκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη-Μαρίζα Παγκάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Μαχαίρα, Υβόννη Τζάθα, Γιάννης Διαμαντής, Θεοδόσης Κώνστας

Οργάνωση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Μήνου

 

Πρεμιέρα 7 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης 

Διαβαστε επισης

loading...