HomeMEDIAΠερί... ζήλιας ο λόγος!

Περί… ζήλιας ο λόγος!

“Η ζήλια είναι ένα τέρας που γεννιέται από τον εαυτό του και τρέφεται απ’ τον εαυτό του”, αναφέρει στον “Οθέλλο” ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ! Πώς αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό ζήτημα μέσα σε μία σχέση ο άντρας και πώς η γυναίκα;

 

Ξεκινώντας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ζήλια στη σχέση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που αντίμετωπιζουν πόλυ συχνά τόσο οι γυναίκες που ζηλεύουν τον συντροφό τους,όσο και οι άντρες αντίστοιχα! Είναι ένα φαινόμενο που τις περισσότερες φορές είναι η βασική αιτία που σχέσεις μακρόχρονες και σταθερές μπορούν να υποστούν φθορά!

 

Γιατί όμως αφού όλοι γνωρίζουμε ή μπορούμε να φανταστούμε τις καταστρεπτικές ιδιότητες της ζήλειας, δεν μπορούμε να την αποβάλλουμε σαν συναίσθημα; Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν άντρες και γυναίκες να ζηλεύουν τον/την σύντροφό τους;

 

Σέξυ και όποιος αντέξει η Αγγελική Ηλιάδη!

 

Αρχικά,αν πιάνουμε τον εαυτό μας κάποιες φορές να κάνει φανταστικά σενάρια και διάφορες αρνητικές σκέψεις για τον/την συντοφό μας,αν ζήλευουμε όταν τον/τη δούμε να μιλάει απλά με μια άλλη κοπέλα ή έναν αλλο άντρα αντιστοιχα,ενώ όλα αυτα είναι τελείως ανυπόστατα και δεν μας έχει δωσει κανένα δικαίωμα επι της ουσίας,τότε ειναι σίγουρο ότι το πρόβλημα αρχικά εντοπίζεται σε εμάς. Λέγεται έλλειψη  αυτοπεποίθησης και σιγουριάς για τον εαυτό μας ( ξέρω σας σοκάρω με αυτή την αποκάλυψη). Και βέβαια είναι, μάλλον μια απόδειξη ότι δεν τον/την εμπιστευόμαστε! Βέβαια από την άλλη πώς είναι δυνατόν να θεωρείς ότι είσαι ερωτευμένος χωρίς να νιώθεις έστω και το ελάχιστο “μούδιασμα” όταν νιώσεις ότι απειλείται η συνοχή της σχέσης σου;

 

Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι όλα ξεκινάνε από την εμπιστοσύνη. Το να εμπιστευόμαστε σημάινει ότι αφήνομαστε κατα κάποιο τρόπο στη διάθεση του άλλου.Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε στον άλλο το περιθώριο να κάνει πραγματα που τον ευχαριστούν και τον γεμίζουν χώρις να θέλουμε να του επιβληθούμε και να τον ελέγξουμε.Με λίγα λόγια του αφήνουμε τον προσωπικό του χώρο.

Οι σκηνές του τύπου “Δε θέλω να βγεις με τους/τις φίλες σου απόψε”, οι επίμονες ερωτήσεις για το που πήγε και τι έκανε και γενικά …η ανάκριση τρίτου βαθμού στον άλλο/ την άλλη μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ρωτάς και να μαθαίνεις τι κάνει ο άλλος. η άλλη κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά γενικά…calm down!

 

“Από το Dancing with the Stars θα φύγω όταν…”!

 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι η ζήλεια του άντρα σε γενικές γραμμές διαφέρει από αυτή της γυναίκας! Ο άντρας ζηλεύει κατα κύριο λόγο όταν αισθανθεί ότι απειλείται το “κεκτημένο” του! Σε πολλές περιπτώσεις ο αντρας σε μία σχέση θεωρεί την γυναίκα “δικιά του” και γι’ αυτό δεν μπορεί να υποφέρει να είναι εκείνη ανεξάρτητη. Πολύ περισσότερο όταν την βλέπει να μιλάει και να συναναστρέφεται με άλλους άντρες!

 

Από την άλλη πλευρά η γυναίκα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζηλεύει πιο…εσωτερικά! Σε κάθε της σχέση συνδέεται με τον εκάστοτε σύντροφο, δένεται με τα πράγματα και τις καταστάσεις που τον συνοδευούν και γι’ αυτό και μόνο στη σκέψη ότι θα τα χάσει όλα αυτά, παθαίνει κρίσεις ζήλειας!

 

Επομένως,είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η ζήλια μέσα στη σχέση την φθείρει και την χαλάει.Το μυστικό για να ξέφυγουμε από αυτή την κατάσταση είναι να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να εστιάζουμε πάντα στα θετικά,χωρίς να παρασυρόμαστε από αρνητικές σκέψεις.Αν το καταφέρουμε αυτο,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε πιο ήρεμοι και θα βάλουμε στη σχέση μας τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

 

 

Δείτε επίσης: ΞΕΝΟΣ: Αόρατη Όλγα!

 

 

Διαβαστε επισης

loading...