HomeCINEMAΛαρς φον Τρίερ: Ο βασιλιάς του Feel-Bad Flick!

Λαρς φον Τρίερ: Ο βασιλιάς του Feel-Bad Flick!

Ο σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ πολλές φορές στην πολύχρονη πορεία του μας έχει κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό εξαιτίας μεγάλων κινηματογραφικών στιγμών που μας έχει χαρίσει. 

1 Δαμάζοντας τα Κύματα 1996 

Μια απλή χωριατοπούλα, μέλος μιας συντηρητικής προτεσταντικής κοινότητας της Σκωτίας, δίνει το κορμί της σε άλλους, κατά προτροπή του παράλυτου άνδρα της, τον οποίο αγαπά παράφορα. Μέγα ειδικό βραβείο Φεστιβάλ Καννών για την πιο παθιασμένη ταινία του Φον Τρίερ.

2 Οι ηλίθιοι 1998

Μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσποιούνται ότι είναι διανοητικά καθυστερημένοι.  Οι «Ηλίθιοι» είναι η δεύτερη παραγωγή που γυρίστηκε σύμφωνα με το «Δόγμα 95», το οποίο αποτελεί ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο αντίδραση στην κουλτούρα του Χόλιγουντ.

Δείτε επίσης: Σινεμά στη Σανγκάη τοποθέτησε κατά λάθος ψεύτικη αφίσα με τον Thor και τον Loki να αγκαλιάζονται τρυφερά

 

 

3 Dancer in the Dark  2000

Η ταινία διαδραματίζεται σε μια μικρή κωμόπολη στην πολιτεία Washington των Η.Π.Α. το 1964 με κεντρικό πρόσωπο τη Selma Ježková (Björk), μετανάστρια από την Τσεχία. Η Selma ζει μια εξαιρετικά φτωχική ζωή δουλεύοντας πολλές ώρες ως εργάτρια στο τοπικό εργοστάσιο, σε μια ακατάπαυστη προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα για την θεραπεία της κληρονομικής ασθένειας από την οποία πάσχει ο γιος της και η ίδια.

 

4 Dogville  2003

Η ιστορία στο Dogville χωρίζεται σε 9 κεφάλαια και έναν πρόλογο. 

Η Grace (Νικόλ Κίντμαν) έχει μόλις ξεφύγει από μερικούς γκάνγκστερς, οι οποίοι φαινομενικά πυροβόλησαν προς το μέρος της. Η Grace, μια πανέμορφή και μετριόφρων γυναίκα, επιθυμεί να συνεχίζει την φυγή της, αλλά ο Tom την βεβαιώνει ότι το βουνό είναι πολύ δύσκολο να περπατηθεί. Καθώς συζητάνε οι γκάνστερς φτάνουν στην πόλη, και ο Tom κρύβει γρήγορα την Grace στο κοντινό ορυχείο. Ένας από τους γκάνγκστερς ρωτάει τον Tom αν έχει δει την γυναίκα, ο Tom αρνείται. Έτσι ο γκάνγκστερ προσφέρει αμοιβή αν η Grace εμφανιστεί και τον ειδοποιήσουν. Δίνει στον Tom μια κάρτα με το τηλέφωνό του.

 

5Αντίχριστος 

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να καταφύγει στη δική του Εδέμ, τη γη της επαγγελίας , που είναι μια καλύβα απομονωμένη στο κέντρο ενός δάσους. Εκεί προσπαθούν να ξαναχτίσουν την κατεστραμμένη τους σχέση και να επισκευάσουν τις ραγισμένες καρδιές τους. Όμως η Φύση αποφασίζει να τους δώσει τα δικά της μαθήματα κι έτσι τα πράγματα πάνε από το κακό … στο χειρότερο…

 

Διαβαστε επισης

loading...