HomeAGENDA«Άκου… τα όργανα!» - έξτρα παράσταση

«Άκου… τα όργανα!» – έξτρα παράσταση

 

«Άκου… τα όργανα!»

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο

 

 

ΕΧΤRA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

A Young Person’s Guide to the Orchestra

Ένας διασκεδαστικός

Οδηγός Νέων για την Ορχήστρα!

 

 

Mια συμπαραγωγή

του Μεγάρου Μουσικής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

 

 

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων προστίθεται μια ακόμη συναυλία

την ίδια ημέρα, στις 3 μετά το μεσημέρι

 

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ. και ώρα 15:00μ.μ. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 

 

Το Μέγαρο των παιδιών είναι ένας ολόκληρος νέος κύκλος αφιερωμένος στα παιδιά με προτάσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες. Στα Κυριακάτικα πρωινά που είναι πάντα γεμάτες εκπλήξεις, παιχνίδια και ιδέες μουσικές, φέτος τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη σειρά συναυλιών «Άκου… τα όργανα!» με θέμα τις ομάδες οργάνων της ορχήστρας. Σε συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα η πρώτη κυριακάτικη συναυλία αντλεί το θέμα της από το διάσημο ‘A Young Person’s Guide to the Orchestra’ του B. Britten. Στη μύηση στα μουσικά όργανα έπεται συνέχεια … ‘Άκου … τα χάλκινα!’ με το Ionian Brass Ensemble υπό τον Σωκράτη Ανθη και παρουσίαση από την Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου (19/1), ‘Ακου…τα ξύλινα!’ με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών ‘Αίολος’ (2/2), ‘Ακου… τα πλήκτρα!’ με το Χρίστο Παπαγεωργίου στο πιάνο και την παρουσίαση (9/2), ‘Άκου… τα κρουστά!’ με το Σύνολο των κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας και παρουσίαση του Μπάμπη Ταλιαδούρου (9/3) και ‘Ακου… τα έγχορδα!’ με την Καμεράτα και παρουσίαση από την Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου (30/3)

 

Εύθυμες και μελαγχολικές μελωδίες, γρήγοροι και αργοί ρυθμοί, δυνατοί και σιγανοί ήχοι, μικρά και μεγάλα όργανα, οικείοι και εξωτικοί σκοποί, λόγια και νότες, χιούμορ και σοβαρότητα: ιδού τα ιδεώδη συστατικά, γεμάτα εναλλαγές και αντιθέσεις, για έναν συνθέτη που θέλει να δημιουργήσει μια μαγική φόρμουλα για να μυήσει τα παιδιά και τους νέους στον κόσμο της μουσικής!

 

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία προσάρμοσαν στα μέτρα της φαντασίας τους ο Μπέντζαμιν Μπρίττεν και ο Γκρέγκορυ Σμιθ, στα έργα τους «Οδηγός Νέων για την Ορχήστρα» (A Young Person’s Guide to the Orchestra) και «Η σύνθεση του κ. Σμιθ» αντίστοιχα, τα οποία θα παρουσιαστούν το πρωί της Κυριακής 1ης Δεκεμβρίου (ώρα: 11.30 π.μ.) και την ίδια ημέρα, στις 3 μετά το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Οδηγοί του παιδικού και νεανικού ακροατηρίου στον απέραντο χάρτη της συμφωνικής μουσικής, τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας (αφηγητής). Στο πόντιουμ, ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης. Η συναυλία, που είναι συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κ.Ο.Α., εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο».

 

Τιμές: 8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών και συνοδός παιδιών έως 15 ετών) και 14 € (γενική είσοδος).

 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μ.Μ.Α.: www.megaron.gr

 

Διαβαστε επισης

loading...