HomeMEDIAΤραγικό! Απείλησε με αφορισμούς ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όσους υπέγραφαν υπέρ του...

Τραγικό! Απείλησε με αφορισμούς ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όσους υπέγραφαν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ βρέθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου σήμερα το πρωί και μίλησε για το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης.

 

Ο κληρικός μίλησε με σκληρά λόγια και κατέκρινε το επικείμενο ζήτημα που είχε τεθεί στη Βουλή. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά του σχόλια ήταν: “Η εκκλησία στρέφεται εναντίον πρακτικών που απομειώνουν τις αξίες του ανθρωπίνου πρόσωπου και η προσπάθεια να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης θεσμοθετεί την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας”

 

Σε σχέση με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε για τους βουλευτές λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές χωρίς την εντολή των συμπολιτών μας ν αποφέρονται επι τέτοιων θεμάτων. Στην Ευρώπη υπάρχει κόμμα παιδόφιλων. Δηλαδή θεωρούνται ως πρόοδος αυτά; Όποιοι βουλευτές το ψηφίσουν να αποκόπτονται ,να τους επιβάλλεται η ποινή του αφορισμού. Μιλάμε για μια τεράστια ανατροπή αν η κυβέρνηση καταθέσει τελικά μια τέτοια τροπολογία”.

 

 

Ο Σεραφείμ είπε σε σχέση με όσα ακούγονται για τους κύκλους της εκκλησίας και την ομοφυλοφιλία.  “Πρέπει να επιβάλλεται άμεσα η ποινή της καθαιρέσεως εφόσον καταγνωστεί το αδίκημα(για γκέι παπάδες). Έχω καθαιρέσει πολλούς μ αυτό το πρόβλημα. Όποιος ξέρει κτ για οποιονδήποτε κληρικό να το καταγγείλει”

 

 

Ο Μητροπολίτης μάλλον θα πρέπει να έχει εφησυχαστεί, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ.

 

Διαζύγιο και επίσημα για Ashton Kutcher-Demi Moore

Διαβαστε επισης

loading...