HomeMEDIA5 αγαπημένα προϊόντα που δεν είχατε ιδέα ότι πρόκειται να εκλείψουν!

5 αγαπημένα προϊόντα που δεν είχατε ιδέα ότι πρόκειται να εκλείψουν!

Ζούμε την καθημερινότητά μας, αδιαφορώντας για την πίεση που ασκούμε στον πλανήτη μας. Για την ακρίβεια έχουμε πάρει πολλά πράγματα για δεδομένα. Κάποια από αυτά είναι το νερό ή το πετρέλαιο. Αλλά λίγο πολύ, όλοι έχουμε ακούσει για το πρόβλημα της λειψυδρίας ή για την εξάντληση στα κοιτάσματα πετρελαίου. Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που δεν έχουμε ακούσει; Τι θα κάνατε, για παράδειγμα, αν σας έλεγα ότι είναι πολύ πιθανόν να μην ξαναφάτε σοκολάτα;

Δείτε πόσα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τίνουν να εκλείψουν…

 

Το καρφί της Ράντου για τον Κωστόπουλο!

 

1)Σοκολάτα

 

http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/10/sokolata_ygeia.jpg

Κλαίω και μόνο που το γράφω, αλλά η σοκολάτα είναι είδος υπό εξαφάνιση…Βλέπετε, η πλειονότητα των σπόρων κακάο προέρχεται από τη Δυτική Αφρική. Εκεί όμως οι άνθρωποι έχουν χιλιάδες οικονομικά προβλήματα και η καλλιέργεια του κακάο, δεν είναι καθόλου επικερδής επιχείρηση. Και αυτό γιατί κάθε σπόρος πρέπει να φυτευθεί με το χέρι και χρειάζεται τουλάχιστον πέντε χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως, ενώ ο αγρότης πληρώνεται για αυτή τη δουλειά, μόλις 80 cents τη μέρα!

 

2)Σαρδέλες

 

http://www.radicio.com/wp-content/uploads/2012/10/sardeles-psites.jpg

 

Η σαρδέλες έχουν την τάση να παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην αναπαραγωγή τους, ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού. Από τη δεκαετία του ΄90 όμως, οι θάλασσες είναι πολύ πιο παγωμένες, από το λιώσιμο των πάγων, κάτι που εμποδίζει τις σαρδέλες να αναπαραχθούν.

 

Mε τσιπουράκι στο «πρωινό mou»!

 

3)Tequila

 

http://wp.streetwise.co/wp-content/uploads/2012/07/tequila-shot-with-limes.jpg

 

Δυστυχώς, το φυτό από όπου προέρχεται η tequila, επίσης δεν αποφέρει κέρδη στους αγρότες στο Μεξικό. Έτσι εκείνοι προτιμούν πλέον να καλλιεργούν καλαμπόκι στη θέση του και αυτό να το…καίνε.

 

4) Ήλιον

 

http://www.clusterballoon.org/learning/Red_Balloon_Small.jpg

 

Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά το ήλιον είναι τρομερά χρήσιμο συστατικό για τη λειτουργία του σύγχρονου κόσμου. Χρησιμοποιείται παντού, από μαγνήτες και οπτικές ίνες, μέχρι και για τις οθόνες LSD.Παρόλα αυτά η αλόγιστη χρήση του, εξαντλούν τα κοιτάσματά του.

 

5) Μπέικον

 

http://3.bp.blogspot.com/-jhg2Z9jelEs/UPWaS2qNztI/AAAAAAAAIZE/WfKrjvEZjKw/s320/1.jpg

Στις ΗΠΑ, όλοι και περισσότεροι κτηνοτρόφοι, το “γυρίζουν” στην καλλιέργεια σόγιας και καλαμποκιού. Και αυτό γιατί το κόστος τον τροφίμων έχει αυξηθεί τόσο, που δεν μπορούν να πωλήσουν προϊόντα όπως το κρέας. Παράλληλα όμως, η επιδημία των χοίρων έχει σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν όλα τα γουρούνια σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ. Και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο κατά της συγκεκριμένης αρρώστιας.

 

Ιδέα της Amy Adams η σκηνή του φιλιού με τη Jennifer Lawrece στο American Hustle!

 

 

Διαβαστε επισης

loading...