HomeAGENDA«Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

«Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

«Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες

για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

 

Δημόσια συζήτηση με θέμα τις παθογένειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και την παρουσίαση ενός ευρύτερου πλαισίου χάραξης και άσκησης πολιτικής πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα υψηλής προτεραιότητας

 

Συμμετέχουν οι: Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς.

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30

 

Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, σε μια Ευρώπη που προβληματίζεται για το μέλλον της, σε μια περιοχή που μεταμορφώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση, η Ελλάδα προσπαθεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική, με τραυματισμένη εικόνα, περιορισμένους πόρους και ανοιχτά ζητήματα.

 

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι η ανάκτηση ρόλου και επιρροής, η διαχείριση προβλημάτων και προκλήσεων και η εκμετάλλευση ευκαιριών από μέρους της χώρας μας.

 

Κι αυτό ακριβώς τίθεται στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης που διοργανώνει το Megaron Plus την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο με ομιλητές τέσσερα μέλη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής:

 

τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και ειδήμονες σε θέματα διεθνών σχέσεων κι ευρωπαϊκής πολιτικής Θάνο Ντόκο (Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και σημερινό καθηγητή στο μάθημα «Επίλυση Διεθνών Συγκρούσεων» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μιου Αθηνών), Γιώργο Παγουλάτο (μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Λουκά Τσούκαλη (Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) καθώς επίσης τον Πρέσβη επί τιμή και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ Παύλο Αποστολίδη.

 

Τη συζήτηση – που εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου δημόσιων συζητήσεων «Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές» του Μegaron Plus – συντονίζει ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/

 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 

 

 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), την εταιρεία Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, την Κίνηση Πολιτών και τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς.

 

Διαβαστε επισης

loading...