Το θέμα του μαθήματος είναι οι σούπες βελουτέ. Οι σούπες βελουτέ πήραν το όνομά τους από την κλασική γαλλική σάλτσα βελουτέ, η οποία παρασκευάζεται με ζωμό. «Βελουτέ» στα γαλλικά σημαίνει «βελούδο» και χρησιμοποιείται ως χαρακτηριστικό της υφής.
Σούπες βελουτέ θεωρούνται οι σούπες με τη συγκεκριμένη βελούδινη υφή που επιτυγχάνεται με άλεσμα και φιλτράρισμα. Μετά την παράδοση του μαθήματος και αφού ο «Dr. Cook» μάς δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, ετοιμάζει δύο σούπες: σούπα από πατάτα και μπέικον με αβγό ποσέ και τσιπς σκόρδου και σούπα από καρότο, τζίντζερ και πορτοκάλι. Για το τέλος, έχει επιλέξει ένα κέικ μήλου με σταφίδες και παγωτό κανέλα.