HomeAGENDAΟ συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στις ΗΠΑ

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στις ΗΠΑ

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής επ’ευκαιρίας της νέας δισκογραφικής δουλειάς του με τίτλο «Ay Amor», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις Ηνωμένες  Πολιτείες της Αμερικής με ερμηνεύτρια την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos και με φιλική συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Symphony Space στο Μανχάταν τον νέο κύκλο τραγουδιών «Ay Amor» (ισπανόφωνα τραγούδια σε μουσική του Δ. Μαραμή και ποίηση Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούντα και άλλων Ισπανόφωνων ποιητών).

 

Παράλληλα,  δόθηκαν  άλλες δύο συναυλίες του έργου Ay Amor, στο διάσημο πανεπιστήμιο Cornell University στην πόλη Ithaca της πολιτείας της Νέας Υόρκης και στο Montclair Art Museum της πολιτείας του New Jersey.

 

Η μεγάλη επιτυχία των τριών συναυλιών και η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξε το Αμερικάνικο κοινό στον νεαρό συνθέτη, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει πάλι στην Νέα Υόρκη για μία νέα συναυλία στις 28 Δεκεμβρίου στο διάσημο Jazz Cabaret “Metropolitan Room”.

                                     

Οι θεατές «βούλιαξαν» μαζί του σε νέα ακούσματα, σε παθιασμένες κλίμακες γεμάτες ισπανικά «αρώματα» με την ένταση, το πάθος και το ταλέντο του δημιουργού να σε παρασέρνει σε έναν τρελό χορό, σε ένα όνειρο που στριφογυρνά στο ξύπνιο σου με τον Λόρκα να σου ψυθιρίζει στο αυτί λόγια αγάπης.

Αθηνά Κρικέλη – ELLOPIA PRESS – VOICE OF AMERICA

 

“Αy Amor”, μια συναρπαστική δουλειά με υπέροχα τραγούδια, που το καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του δύναμη. Μια σημαντική συνεργασία του Δημήτρη Μαραμή με τη σοπράνο Lina Orfanos, που απέδωσε με την αισθαντική φωνή της την ευαισθησία και το πάθος των τραγουδιών.

Vicki James Yiannias – New York

Διαβαστε επισης

loading...