HomeCINEMAΟι 5 καλύτερες εναρκτήριες σκηνές ταινιών!

Οι 5 καλύτερες εναρκτήριες σκηνές ταινιών!

Αυτό που ακούγεται πως μια ταινία, μπορεί να σε κρατήσει από το πρώτο λεπτό, είναι συχνά αλήθεια…

 

Τα πρώτα λεπτά των ταινιών μπορούν να καθηλώσουν το θεατή άμεσα. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες εναρκτήριες σκηνές που έχουμε δει στον κινηματογράφο; 

 

 

5) Matrix (1999)

Μία ίσως από τις πιο πρωτότυπες εναρκτήριες σκηνές στο σύγχρονο κινηματογράφο, από τους αδερφούς Wachowski.Τέσσερις αστυνομικοί προσπαθούν να συλλάβουν την Τρίνιτι, που είναι ντυμένη στα δερμάτινα. Απίστευτα γραφικά και σκηνές κουνγκ φου, με σουπερ slow motion, που μέχρι τότε δεν είχαμε ξαναδεί! 

 

The Matrix

Πασίγνωστη διεθνής τραγουδίστρια ανέβασε ένα ανδρικό μόριο στο Instagram για να ευχηθεί καλή χρονιά!

 

4) The Dark Night (2008)

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως για την ταινία του Christopher Nolanείχαν γυρίσει την πρώτη σκηνή μισό χρόνο πριν το υπόλοιπο φιλμ. Βλέπουμε τη σκηνή της ληστείας στην τράπεζα και την αποκάλυψη του Heath Ledger ως Joker, με την κλασσική του ατάκα “Whatever doesn’t kill you simply makes you stranger…”

The Dark Knight

 

 

3) Up (2009) 

Η ιστορία μιας ολόκληρης σχέσης, μέσα από δεκαετίες και χωρίς ήχο. H σκηνή συγκινεί και τους πιο αδιάφορους και είναι μόλις τα πρώτα λεπτά της ταινίας. Η Pixar στα καλύτερά της! 

 

Up

Δείτε το απίστευτο κορμί της Demi Moore με μικροσκοπικό μπικίνι παρέα με άγνωστο νεαρό!

 

2) Scream (1996)

“Σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου;”. Οι σκηνοθέτες δεν θα μπορούσαν να είχαν βρει πιο έξυπνο τρόπο να ξεκινήσουν την ταινία. Ευαισθητοποιούν το κοινό, ενεργοποιώντας τις γνώσεις του! Με αναφορές σε διάσημα θρίλερ, (Halloween και A Nightmare On Elm Street) προετοιμάζουν λίγο πριν την επική δολοφονία της Drew Barrymore!

 

Scream

 

1) Trainspotting (1996)

Γεμάτη ενέργεια και με την ανάλογη μουσική συνοδεία να δένει άψογα, η εναρκτήρια σκηνή της βρετανικής ταινίας είναι απλά αξέχαστη. Το beat από το Lust For Life του Iggy Pop, παίζει καθώς βλέπουμε μια συμμορία από νεαρούς να τρέχουν σαν τρελοί να ξεφύγουν από την ασφάλεια. Παράλληλα μας συστήνονται τα μέλη της συμμορίας: Renton, Sick Boy, Begbie, Tommy και Spud. Τη στιγμή που ο αφηγητής έχει σχεδόν τελείωσει τα λόγια του, νιώθεις πως ήδη γνωρίζεις τους πέντε ήρωες. Απλά μοναδικό!

 

Trainspotting

Πρωτοχρονιάτικο φιλί για τον Adam Levine από την αγαπημένη του!

Διαβαστε επισης

loading...