HomeMEDIAΜία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ!

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ!

15.000 δέντρα θα φυτευτούν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου  στο Πεντελικό όρος.

Ο ΣΚΑΪ με τη βοήθεια εθελοντών συνεχίζουν τις προσπάθειες αναδάσωσης. Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄ αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας.  Δείτε επίσης: Αυτή είναι η νέα Ελληνίδα τραγουδίστρια που αναστατώνει κάθε αρσενικό…

 

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διοργανώνουμε αναδάσωση στη θέση Καραούλι της Πεντέλης.

 

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες,  περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 15.000 μικρά δέντρα στην περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 1998 και του 2009.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Με αυτή την αναδάσωση, θα έχουν φυτευτεί 738.750 δένδρα, σε 56 δράσεις, σε όλη την Ελλάδα από το φθινόπωρο του 2007 μέχρι σήμερα.

Σημείο συνάντησης: η θέση «Καραούλι» στη διαδρομή από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Νέα Μάκρη, στις 10 το πρωί.

Στους εθελοντές θα προσφερθούν σούπες Knorr, χαλβάς από τη «Χαλβαδοποιία Μαραθώνος», τσάι Lipton και νερό «Κορπή».

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο, επί της οδού Βασ. Σοφίας 9, στο Μαρούσι.

O Xpert Xavier Misailidis ετοιμάζει ένα Serkova cocktail μόνο για σένα!

Διαβαστε επισης

loading...