HomeAGENDAMore info Inside της Βασιλικής Σπύρου

More info Inside της Βασιλικής Σπύρου

Η εικαστικός Βασιλική Σπύρου, παραθέτει το έργο της, με τον γενικό τίτλο More info Inside.

 

Στη δεύτερη ατομική έκθεσή της, μετά από δέκα χρόνια πραγματοποίησης της πρώτης και ύστερα από έναν αριθμό συμμετοχών της σε ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Σπύρου, παρουσιάζει κολλάζ, φωτογραφία, τρισδιάστατα εμβλήματα, βίντεο performance, επιλεγμένα ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, κείμενα από προσωπικές, ανέκδοτες, συλλογές, τυπωμένα σε χειροποίητες μορφές βιβλίων.

                                        

Το έργο της λειτουργεί ως υλικό διασπώμενων λέξεων, επεξεργασμένο ως εγκατάσταση στο χώρο. Το ψυχογράφημα της ροής της αφήγησης, εκεί που υφίσταται ζωντανός οργανισμός, ενδεδυμένος με τα σύμβολα των έκδηλων αναφορών του ως τόπος και της αποστασιοποίησής του, ως έννοια.

 

“Η καλλιτέχνης και η γυναίκα γίνονται ένα, σε μία προσπάθεια ενσάρκωσης παραδοσιακών παραστάσεων και αμφιέσεων, μέσα από την χρήση συμβόλων και αρχετυπικών φιγούρων. Μέσω της διαδικασίας αυτοπαρουσίασης, η Σπύρου αποκαλύπτει μία προσωπική εκδοχή της βιογραφίας της ως καλλιτέχνης/γυναίκα σε συνδυασμό με την δική της δημόσια προβολή του πως ερμηνεύεται ένα “έθνος”. Η δουλειά της Σπύρου αποφεύγει την ιδιότητα της ανά-παράστασης και παίρνει θέση/στάση προς όλα αυτά στα οποία αναφέρεται, με σκοπό την πολύ πιο πολύτιμη ανά-σταση.”  A. Πασιάς (Εικαστικός/Performance artist/Επιμελητής, Ιδρυτής της ekthesis  www.ekthesis-online.com)

                                                                                                                                                                                  

Η Βασιλική Σπύρου γεννήθηκε το 1980. Διδάχθηκε τυπογραφία και γραφικές τέχνες από ιδιώτες και δημόσιους οργανισμούς. Παρακολούθησε σχέδιο δίπλα στους ζωγράφους Β. Γκόκα και Κ. Τσώλη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με καθηγητή τον σκηνοθέτη και εικαστικό Κ. Κατζουράκη. Ασχολείται με τη συγγραφή, ενσωματώνοντας κείμενά της στα εικαστικά έργα της, ενώ το 2011 στίχοι της συμπεριλήφθηκαν στη δισκογραφική δουλειά  «Στη μέση του χειμώνα», του Δ.  Ζωγραφάκη. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Αγγλία, την Κίνα.

 

Πληροφορίες:

Από 8 έως 19 Ιανουαρίου

Καθημερινά από τις 11.00 έως τις 20.00

Εγκαίνια: Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 19:00

Ξενάγηση: Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3210 179

Είσοδος Ελεύθερη

 

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης

Βρυσακίου 17, Πλάκα

 

Διαβαστε επισης

loading...