HomeAGENDA«TO ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ»

«TO ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ»

Το παραμύθι “Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης” του πολυβραβευμένου συγγραφέα Θανάση Σάλτα, ζωντανεύει μπροστά στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

 

Οι ηθοποιοί Νάντια Μητρούδη και Μυρτώ Χρυσανθοπούλου παρέα με το μουσικό σχήμα της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική, τραγούδια και εικόνες που θα μαγέψουν το κοινό μέχρι την τελευταία λέξη του παραμυθιού.

 

Η Χαρά και η Λύπη, οι δύο ηρωίδες του παραμυθιού, ζουν σε ένα πανέμορφο περιβόλι. Δεν είναι όμως πολύ ευτυχισμένες, γιατί η Χαρά έχει μάθει μόνο να γελά, ενώ η Λύπη έχει μάθει μόνο να λυπάται.

 

Μέσα σ’ αυτό το όμορφο περιβόλι, η Χαρά και η Λύπη θα γνωρίσουν νεράιδες, ζώα που μιλούν και μαγικούς μονόκερους, που θα τις οδηγήσουν σε φανταστικές περιπέτειες, ενώ ο «Χρόνος» μεταμορφωμένος σε νάνο θα τις βοηθήσει τελικά να δουν την ομορφιά και των δύο συναισθημάτων, τόσο της χαράς όσο και της λύπης.

 

Τα μουσικά όργανα (πιάνο, φλάουτο, τσέλο) που αποτελούν το μουσικό σχήμα της Χρυσάνθης Οικονομάκη, εκτός από τις όμορφες μελωδίες καλούνται να αναπαραστήσουν φυσικούς ήχους όπως τη βροχή, τον αέρα, τους ποταμούς, τα ρυάκια, τα συναισθήματα και τα «ατυχήματα» που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του παραμυθιού, άλλες φορές με τρόπο μεταφορικό, άλλες πάλι με τρόπο χιουμοριστικό. Έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα τρία αυτά μουσικά όργανα και τις άπειρες δυνατότητές τους.

 

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μουσική Επιμέλεια/Σύνθεση Μουσικής: Χρυσάνθη Οικονομάκη

Χρυσάνθη Οικονομάκη – πιάνο

Μυρτώ Χρυσανθοπούλου – φλάουτο

Ουρανία Καραντούνη – τσέλο

Οι ηθοποιοί: Νάντια Μητρούδη – αφήγηση και Μυρτώ Χρυσανθοπούλου – σε ρόλους του παραμυθιού

Τραγουδούν: Νάντια Μηρτούδη & Χρυσάνθη Οικονομάκη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Cine Παράδεισος

Ζάππα 4, Κορυδαλλός

Διαβαστε επισης

loading...