HomeAGENDAΓιάννης Χριστοδουλόπουλος & Ελένη Πέτα

Γιάννης Χριστοδουλόπουλος & Ελένη Πέτα

Μία συνάντηση «κινηματογραφική» λαμβάνει χώρα αυτό το φθινόπωρο! Ο ταλαντούχος συνθέτης  και ενορχηστρωτής Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η τραγουδίστρια με την αισθαντική φωνή Ελένη Πέτα ταξιδεύουν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια γεμάτα αναμνήσεις, τραγούδια που ξεπήδησαν… απ’ την οθόνη!

 

Με όπλα τους ένα πιάνο και δύο φωνές, ο Γιάννης και η Ελένη μας παρουσιάζουν το soundtrack της ζωής μας. Ένα πρόγραμμα φροντισμένο στη λεπτομέρεια, με τραγούδια  από το «Θάλασσα Πλατιά» έως το «Summertime in Prague» και από το «Τράβα Σκανδάλη» έως το «I will always love you» και το παιχνιδιάρικο μουσικό θέμα της «Amelie». Με ταξιδιάρικη διάθεση και πολύ κέφι οι δύο καλλιτέχνες μας υπόσχονται ξεχωριστές βραδιές γεμάτες μελωδίες που σίγουρα όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μπροστά στην οθόνη ενός θερινού σινεμά κάτω από τ’ αστέρια ή μπροστά στην οθόνη μιας τηλεόρασής.

                                      

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε ηλικία 5 ετών. Έχει σπουδάσει κλασικό και jazz πιάνο, θεωρία, ενορχήστρωση και σύνθεση μουσικής. (Σολίστας στο πιάνο). Παίζει επίσης κιθάρα, ακορντεόν, τύμπανα, μπάσο, κρουστά, μπουζούκι κι άλλα παραδοσιακά όργανα.

Σε ηλικία 19 ετών συνέθεσε το μουσικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Έκτοτε έχει συνεργαστεί γράφοντας μουσική για σπουδαίους ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιάννης Πάριος, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου κ.α. Νωρίτερα μέσα στη φετινή χρονιά εμφανίστηκε στη Royal Opera House του Λονδίνου παρουσιάζοντας ένα ρεσιτάλ σόλο πιάνου

Συνθέτει, ενορχηστρώνει κι εκτελεί σύγχρονη ορχηστρική μουσική για πολλές πετυχημένες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ανάμεσά τους το σήμα της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιούζ». Το χειμώνα του 2012 τον απολαύσαμε στην εκπομπή της ΕΤ3 «Τα τραγούδια της οθόνης», όπου είχε τη μουσική επιμέλεια, την ενορχήστρωση και τη συμπαρουσίαση.

 

Η Ελένη Πέτα ξεκίνησε την πορεία της στη μουσική ως μουσικώς, συμμετέχοντας στις συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου παίζοντας βιολοντσέλο. Η καριέρα της στο τραγούδι όμως δεν άργησε να ξεκινήσει. Από το 1996 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 10 προσωπικούς δίσκους, απ’ τους οποίους πολλά τραγούδια έχουν αγαπηθεί από το κοινό και έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες,  συνθέτες και στιχουργούς όπως οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Στέφανο Κορκολή, Αντώνη Μιτζέλο, Ελένη Ζιώγα, Ελεάννα Βραχάλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Μάριο Φραγκούλη, Μιχάλη Δέλτα, Παναγιώτη Μάργαρη κ.α. Έχει συνεργαστεί επίσης με: την Καμεράτα Φίλων της Μουσικής , την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης Youssou N’ Dour, την πιο σημαντική εκπρόσωπο του Nueva Cancion Chilena, την Χιλιανή Isabel Parra και τον Al Di Meola, έναν απ’ τους πλέον χαρισματικούς κιθαρίστες και συνθέτες των τελευταίων χρόνων στο χώρο της Jazz, του Flamenco και του Tango.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα το νέο τραγούδι της Ελένης Πέτα «Να μείνεις εδώ», σε μουσική και στίχους του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου

                                               

 Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, 21:30           

 

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr/radio/

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

 

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 ‑ Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:

Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

 

 

Διαβαστε επισης

loading...